Прва победа српских одбојаша

Одбојкашка репрезентација Србије савладала је најбољу селекцију Немачке резултатом 3:1. По сетовима је било 25:21, 27:25, 24:26, 25:23.

Након три узастопна пораза на старту одбојкашког турнира ОИ у Пекингу, репрезентативци Србије забележили су прву победу. Савладали су екипу Немачке са 3:1. Овом победом наши играчи задржали су велике изгледе за пласман у четвртфинале

- Јако смо задовољни првом победом на овом турниру. Било нам је тешко пред овај меч, знали смо снагу нашег противника који нас је толико пута побеђивао на важним такмичењима, знали смо и наше проблеме уочи самог меча, као што изостанак два наша примача с којима смо изборили визу за Измир, Ковачевића и Јанића. Поново смо деловали са пуно енергије. Јако смо срећни због ове победе, нама се чинило да смо далеко од победе против оваквих противника, тако да се надам да ће ово бити подстрек за наредне мечеве. Надам се да ће у последњем колу резултат бити у домену реалности - изјавио је новинарима селектор Игор Колаковић.

Први сет прошао је у потпуној иницијативи наших репрезентативаца. Посебно је био инспирисан капитен Србије Никола Грбић, који је сјајним решењима у нападу био права енигма за блокере и дефанзивце Немачке. Његове акције, као по обичају, релизовао је Иван Миљковић, уз свесрнду подршку осталих играча. Први сет изабраници Игора Колаковића добили су резултатом 25:21.

Високо вођство Србије у другом сету од чак 19:13, није дестабилизовало Немце у потпуности. Наши ривали успели су да се врате у сет и да се у финишу примакну на свега поен предности за наш тим. Ипак, и други сет добијају Срби са 27:25

Пред крај трећег, наши одбојкаши имали су меч лопту при резултату 24:23. Немци су направили мини серију од чак 3:0 и уз одличне сервисе потпуно су преокренули сет у своју корист, добивши га са 26:24. Одличну партију пружио је Немац Шопс.

Ипак, у четвртом сету, екипа Србије, која није имала право на пораз у овом дуелу, преузела је иницијативу. Иако се већином тог периода играло поен за поен, у финишу су се "распуцали" Миљковић и Милош Никић. Одличан блок, којим је доминирао искусни Андрија Герић, био је на висини задатка. Победа нашег тима од 25:23 у четвртом и 3:1 у укупном сет количнику.

- И данас смо изгубили трећи сет, али генерално сам задовољан како смо после 20-ог поена психолошки успели да одиграмо. У постави у којој смо играли данас, силом прилика, по мени све је функционисало. Што се тиче приступа, то је било максимално, с техничке стране то увек може боље, али то како смо одиграли срцем ову утакмицу мислим да је за сваку похвалу. Најбитније је ипак како ћемо ми играти. Надам се да је ова утакмица унела мало оптимизма и да ћемо само наставити у том ритму - оценио је најбољи одбојкаш Србије Иван Миљковић.

Нашим одбојкашима остало је да одиграју утакмицу против репрезентације Египта. Уколико савладамо Египћане, а Бразил победи Немце у последњем колу, Србија ће се сасвим сигурно наћи у четвртфинали ОИ.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво