Одбојкаши Србије изгубили од Бразила

Мушка одбојкашка репрезентација Србије у утакмици другог кола Б групе изгубила је од селекције Бразила са 3:1

Меч је одигран у Градској дворани пред око 9.000 гледалаца, а судили су Ванг (Кина) и Сакаиде (Јапан).

Србија: Никић, Старовић, Герић, Грбић, Ковачевић, Петковић, Подрашцанин, Јанић, Бојовић, Бјелица, Миљковић, Самарџић.

Бразил: Жиба, Насименто, Сержо, Муриљо, Резенде, Густаво, Данте, Фукс, Родриго, Марсело, Андре Хелер, Родригез.

Најбољи српски одбојкаши доживели су други пораз на Оимпијском турниру у Пекингу, овога пута од светског шампиона и браниоца трона са Игара у Атини, селекције Бразила.

Србија је још једну утакмицу изгубила резултатом 3:1, а као и против Руса на старту такмичења, први сет је припао нашим играчима. У том периоду игре виђена је велика борбеност и ангажовање свих адута селектора Игора Колаковића. Српски играчи спасили су две сет лопте противника, а затим искористили своју другу и на разлику добили први сет.

Уследила је затим апсолутна доминација Бразилаца који су убедљиво играли до краја меча не дозвољавајући нашем тиму да буде равноправни такмац.

"Кариоке" су до значајне предности долазиле на почетку сваког сета, пре свега захваљујући силовитом сервису на који српски одбојкаши нису имали адекватан одговор.

Селектор нашег тима вршио је често измене током сусрета. У првом сету је изненадио Бразилце стартном поставом у којој није било искусних Андрије Герића, Ивана Миљковића и Николе Грбића, што је уродило плодом. Међутим, када је у наставкиу меча бразилска екипа дошла до препознатљиве игре, Колаковић је послао на паркет најјаче адуте, али ни то није донело никакву промену.

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић оценио је после пораза од Бразила у другом колу олимпијског турнира у Пекингу да је основна грешка нашег тима била препуштање инцијативе противнику.

"Прва два меча на олимпијском турниру и исто толико пораза тешко нам падају, посебно што увек маштамо о тријумфу над Бразилом и Русијом. Свесни смо да су и порази саставни део игре и наш задатак је да и овај данашњи што пре заборавимо", рекао је Колаковић.

Како је додао, и да смо их победили и то бисмо морали одмах да заборавимо и окренемо се раду на побољшању игре, пре свега сервиса.

"Занимљивост овог меча јесте да је на њему приказана лепота разних одбојкашких елемената и штета је што нисмо издржали у четвртом сету и уз неколико контри ушли у неизвесну завршницу", тврди селектор "плавих".

Према његовим речима, основни циљ наше екипе у овом тренутку је пласман у четвртфинале.

"Следе нам сусрети са Пољском, Немачком и Египтом и морамо се одмах окренути наредном ривалу, пошто нашу ситуацију додатно компликује незгодна повреда ноге Бојана Јанића", нагласио је Колаковић.

Капитен српског тима Никола Грбић поручио је да "још нисмо на нивоу игара са Светске лиге".

"Само на моменте личимо на себе. Морамо да видимо како даље, јер није важно име следећег ривала већ наша игра", јасан је искусни Грбић.

Иван Миљковић је посебно похвалио нашу младу поставу која је "изнела први сет, али није издржала у наставку меча".

"Бразилци су имали бољи сервис. Нема сумње да смо и ми дали све од себе, али намерили смо се данас на јачег, а посебан хендикеп представљала је и Јанићева повереда ", прецизирао је Миљковић, који је уверен да ће наша екипа играти све боље како турнир буде одмицао.

Један од млађих играча у тиму Новица Бјелица не сматра данашњи пораз од Бразилаца страшним.

"Нисмо довољно агресивни као на финалу Светске лиге, када смо оставили сјајан утисак. То не значи да ми не желимо и не боримо се како најбоље умемо, већ да су и Бразил и Русија изванредни ривали", закључио је Бјелица.

Следећу утакмицу Србија игра против Пољске 14. августа.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво