Читај ми!

Ноле, историја је написана

Први тенисер у историји који је успео да освоји пет Мастерса у сезони, Новак Ђоковић. Српски тенисер, најбољи играч света освојио је турнир у Монтреалу. Цех је у финалу платио Американац Марди Фиш, резултат 2:1. Два сата и 25 минута је било потребно да се савлада одлични Фиш. Наредни изазов за нашег тенисера је турнир у Синсинатију.

Новак Ђоковић још једном показао зашто је најбољи играч планете, зашто му нико није раван ове сезоне. Одлика најбољих је да побеђују и кад не пружају свој максимум и кад им не иде. Мучио се на свој сервис, много тога му није полазило за руком. Фиш је пропустио гомилу брејк шанси. Новак је у најтежим тренуцима смогао снаге, нападао и успевао да осваја важне гемове. Противник је успео да освоји други сет, у неким тренуцима имао прилике да уради и нешто више. Ипак, број 1 му то није дозволио.

Оба тенисера су сигурна на старту. Прве брејк шансе, и то две везане имао је Фиш. Новак не дозвољава изненађење на старту и осваја гем. Противник је сигурнији у овој фази меча. Лако осваја свој сервис и поново притиска сервис нашег тенисера и има нову брејк шансу. Уследило је изједначење, а потом и нова шанса за Фиша. Ново изједначење, и трећа брејк лопта. Ђоковић успева да се извуче и коначно осваја гем, који је трајао 10 минута, 3:2.

У наредном гему Новак узвраћа напад, и сада он има прву брејк шансу, користи је и стиче предност. Потом Ноле осваја гем без изгубљеног поена, 5:2. Фиш је на коленима. Новак појачава и поново напада сервис противника, 0:40, три сет лопте. Друга је искоришћена, 6:2 у првом сету.

На почетку другог сета Американац успева да после 30:0 стигне до брејк шансе. Међутим, Ноле игра своју игру, максимално концентрисан, прецизан осваја свој сервис гем. Уследио је мирнији период игре у коме оба тенисера освајају своје сервис, без брејк шанси.

При резултату 2:2, Фиш поново пропушта брејк прилике, изједначење, трећу брејк шансу Американац користи и води са 3:2. Фиш потом материјализује брејк. Американац је повратио самопоуздање, Ноле запао у мини-кризу, ипак, успева да одржи корак и не дозволи Американцу да стигне до новог брејка и потпуно се врати у меч.

Ђоковић појачава, притиска сервис противника, противник се брани снажним сервисом, наш тенисер успева да освоји брејк лопту, изједначење. Уследило је још једно изједначење после предности за Фиша, и Американац осваја свој сервис.

Новак губи стрпљење, све више греши и дозвољава противнику да освоји његов сервис без изгубљеног поена и реши сет у своју корист 6:3.

Фиш наставља са одличним сервисима и у трећем сету, стиже до 40:0, Новак успева да изједначи и освоји брејк лопту, изједначење. Нова брејк прилика за нашег тенисера, АС противника за изједначење. Трећа брејк лопта за Ђоковића одлази у неповрат. Фиш успева да освоји свој сервис. Новак је сигуран на свој сервис.

При резултату 2:2, Новак поново долази до 0:30, а потом и до три везане брејк шансе. Овог пута успева да искористи прву и стигне до брејка предности. Потом Ноле материјализује брејк.

Ђоковић притиска сервис противника, опет има 0:30, Фиш успева да се одбрани и одвоји гем. Новак рутински приводи меч крају, искористивши четврту меч лопту на свој сервис, за коначних 6:4 у трећем сету.

Све титуле Новака Ђоковића

Званично најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић тријумфом на турниру мастерс серије у Монтреалу освојио је девети АТП трофеј ове сезоне, укупно 27. у каријери.

Ђоковић је до сада освојио три грен-слем титуле - Отворено првенство Аустралије у Мелбурну 2008. и 2011. и Отворено првенство Енглеске у Вимблдону 2011, а укупно 11 титула на турнирима мастерс серије.

Двоструки је освајач мастерс титула у Мајамију, Монтреалу, Индијан Велсу и Риму, а по једном је тријумфовао у Паризу, Мадриду и на Мастерс купу у Шангају.

Сви досадашњи трофеји Ђоковића:

2006: Амерсфорт, Мец

2007: Аделејд, Мајами, Есторил, Монтреал, Беч

2008: Мелбурн, Индијан Велс, Рим, Шангај

2009: Дубаи, Београд, Пекинг, Базел, Париз

2010: Дубаи, Пекинг

2011: Мелбурн, Дубаи, Индијан Велс, Мајами, Београд, Мадрид, Рим, Вимблдон, Монтреал...

Број коментара 100

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво