Ана Ивановић освојила Ролан Гарос

Ана Ивановић освојила је у Паризу Ролан Гарос, пошто је у финалу победила Рускињу Динару Сафину са 2:0, по сетовима 6:4, 6:3. Ивановићевој је ово први гренд слем трофеј у каријери, и седми укупно.

.

Репрезентативка Србије биће од понедељка прва играчица на листи Удружења тенисерки [WТА].
Ивановићева је била други носилац турнира, а Сафина 13. Отворено првенство Француске игра се за укупни наградни фонд од 15,57 милиона евра. Ивановићева је после велике победе над Јеленом Јанковић у полуфиналу турнира одлично почела данашњи меч и дошла до предности од 4:1 у првом сету и сервирала је за гем.

Сафина је, међутим, узвратила и изједначила на 4:4. Рускиња је добро играла, али је Ивановићева много грешила. Српкиња је, ипак, поново преузела контролу и добила сет 6:4.

Сафина је самоуверено почела други сет и добила гем на свој сервис убедљиво, али је Ивановићева показала да је превазишла проблем са нервима тако што је добила следећа три гема. Нова шампионка преузела је тада контролу над мечом и привела сет крају до 6:3.

Одмах после поздрава са ривалком, Ивановићева се попела на судијску столицу, прескочила ограду и отишла на трибине да се поздрави са породицом. Пехар јој је предала бивша шампионка, Белгијанка Жистин Енен.

Ивановићева је овом победом зарадила милион евра.

Ивановић: О овоме сам сањала кад сам била девојчица

Ана Ивановиће је изјавила да јој се тријумфом над Динаром Сафином у финалу испунио сан из детињства.

'Још увек не могу да верујем шта се догодило. О овоме сам сањала још као девојчица, када сам бициклом ишла на тренинге. Хвала свима, а поготово мојим навијачима, од којих су неки прешли скоро целу Европу да би гледали ово финале', рекла је видно узбуђена Ивановићева, пошто је подигла победнички пехар.

Ивановићева, која ће од понедељка бити прва играчица света на WТА листи, рекла је да је била веома нервозна у финалу, али да је ипак успела да остане сконцентрисана до краја.

'Тежак меч смо одиграле данас, а верујем да ћемо у будућности Динара и ја одиграти још много финала. Обе смо данас биле веома нервозне, али сам остала сконцентрисана до краја и победила. Једва чекам да се следеће године вратим у Париз', казала је Ивановићева.

Динара Сафина изјавила је после меча да је Ивановићева заслужено освојила трофеј и изразила уверење да ће следеће године поново имати прилику да се бори за трофеј у Паризу.

'Ани је ово било треће финале Грен слем турнира и био је ред да освоји трофеј. Надам се да ово неће бити моје једино финале на Ролан Гаросу, надам се да ћу већ следеће године поново играти за пехар', рекла је Сафина.

Тадић и Коштуница честитали Ивановић освајање Ролан Гароса

Председник Србије Борис Тадић честитао је тенисерки Ани Ивановић освајање Ролан Гароса и прву позицију на светској ранг листи Удружења тенисерки [WТА].

'Најискреније вам честитам на бриљантној победи и фантастичном успеху...Игром и понашањем достојно сте представљали Србију, силно обрадовали нацију и показали да у будућности можемо очекивати много победа и трофеја, баш као и од осталих тенисера из Србије', наводи се Тадићевој честитки.

Председник Владе Србије Војислав Коштуница честитао је српској тенисерки Ани Ивановић освајање Ролан Гароса.

'Ана, хвала за победу којом се Србија поноси. Ви сте први и најбољи на свету', истакао је Коштуница у честици Ивановићевој.

Председник Владе Србије истовремено је честитао српским тенисерима Јелени Јанковић и Новаку Ђоковићу велики успех који су постигли учешћем на полуфиналу турнира Ролан Гарос, чиме су, како је навео, 'представили своју земљу на најбољи начин'.

'Показали сте још једном да сте најбољи тенис игра у Србији', истакао је Кошtunica.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се