Новак Ђоковић у полуфиналу

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира у Синсинатију, пошто је савладао Ернестса Гулбиса из Летоније са 2:0 у сетовима. Противник у полуфиналу биће му Рафаел Надал око 01.00 после поноћи (РТС).

Ђоковић је освојио први сет са 6:3. Пресудан је био трећи гем, који је доста дуго трајао. Гулбис је пропустио неколико гем лопти, иако је сервирао Новак. Када је Србин  успео да добије тај гем, стекао је психолошку предност и до краја је деловао сигурније.

У другом сету тенисери су били изједначени до седмог гема. Новак је тада начинио брејк и повео. Летонац Ернестс Гулбис није успео да узврати ударац и наш ас је брзо меч решио у своју корист.  Било је 6:4.

Гулбис за месец дана пуни 20 година и заузима 56. место на АТП листи.

Тријумфе у четвртфиналу постигли су Иво Карловић над Кохшрајбером (7:6, 7:6) и Енди Мареј над Карлосом Мојом (2:6, 6:2, 6:1). Противник Новака Ђоковића у полуфиналу биће Рафаел Надал, који је савладао Николаса Лапентијеа 7:6, 6:1.

Оба полуфинала преносиће РТС: Карловић-Мареј (19.00), Ђоковић-Надал (01.00).

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара