Читај ми!

Ђоковићу Орден Светог Саве

Новак Ђоковић добио је Орден Светог Саве првог степена. Тенисер изјавио да му је ово најзначајније одликовање у животу. Орден је додељен за љубав према цркви и помагање српског народа и светиња Свете Цркве, посебно на Косову и Метохији.

Патријарх српски Иринеј уручио је данас најбољем српском тенисеру Новаку Ђоковићу Орден Светог Саве првог степена, највише одликовање које Српска православна црква додељује за доброчинства и посвећеност вери. Ђоковић је, после свечаног чина у Патријаршији, изјавио Танјугу да му је ово одликовање "сигурно најзначајније у животу".

"Као спортисти и као вернику, тешко ми је да пронађем одговарајуће речи којима бих описао осећање захвалности за указано ми поверење Светог архијерејског синода. Могу да поручим да се само мукотрпним радом и вером у себе, своје ближње и Бога може заслужити овакво поверење", рекао је Ђоковић, који је одликовање СПЦ примио у присуству своје породице.

СПЦ је саопштила да је орден Ђоковићу додељен на предлог епископа рашко-призренског Теодосија, "за његову делатну љубав према Мајци Цркви, нарочито показану свесрдним и истрајним помагањем српског народа и светиња наше Свете Цркве, посебно на Косову и Метохији".

"Овај млади Србин, најистакнутији спортиста и амбасадор Србије у Свету, успео је да својом снагом, шармом и искреношћу на прави начин посведочи свету јеванђељску поруку мира и љубави медју људима и солидарности са пострадалима, не само у српским земљама, него и широм света", наводи се на сајту СПЦ.

Други тенисер света је у изјави Танјугу истакао да ни у једном тренутку не треба губити саосећање за друге људе.

"Никада не допуштам себи да изгубим саосећање и жељу да помогнем људима у невољи. Многи су људи данас у тешкој ситуацији и немају благодети које су мени омогућене. Управо због тога, док играм и побеђујем, мислим и на њих", поручио је Ђоковић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво