Поражена Ана Ивановић

Српска тенисерка Ана Ивановић изгубила је од Рускиње Јекатерине Макарове резултатом 2:1 (6:3,4:6,8:10) у првом колу Аустралијeн опена.

После жестоке борбе наша тенисерка није успела да одржи концентрацију и обезбеди пласман у друго коло Отвореног првенства Аустралије у тенису. Сигурном игром Ана добија први сет са 6:3, али у последњем тренутку губи други сет са 6:4. У наставку Ана успева да поврати концентрацију, али после неколико драматичних обрта, у финишу трећег сета, Јекатерина Макарова добија сет са 10:8 и односи победу. Наредна противница Макарове у другом колу је Украјинка Л. Тсуренко.

Српска тенисерка Ана Ивановић објаснила је пораз слабом физичком кондицијом и недовољном опорављеношћу од повреде стомачног мишића.

"Трудила сам се у оквиру могућности, али је на крају пресудила моја слабија кондиција. Нисам могла да парирам Рускињи у дугим разменама удараца, што је било разочаравајуће", рекла је Ивановићева која је положила оружје пред Макаровом после два сата и 46 минута игре и пет спашених меч лопти.

Друга тенисерка Србије одала је признање Макаровој на одличној игри.

"Макарова је играла изузетно добро и једноставно ми није пружила много простора да јој узвратим", истакла је Ивановић.

Бивша прва тенисерка света напоменула је да овим поразом није изгубила мотивацију за повратак међу десет најбољих играцица света.

"Из овог меча могу само да извучем поуке за наставак сезоне", тврди Ивановићева.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво