Бојана није успела

Кинескиња Ли На прекинула низ победа Бојане Јовановски. Игра српске тенисерке се распала после губитка првог сета, који је Ли На добила после тај-брејка. Свеједно, највећи успех младе српске тенисерке, уз 26.000 долара и скок од 20 места на ВТА листи.

Једанаеста тенисерка света, Кинескиња Ли На победила је Бојану Јовановски у полуфиналу турнира у Сиднеју резултатом 2:0, по сетовина 7:6 (7:5) и 6:3 и тако прекинула најдужи низ победа младе тенисерке.

Чак 70 места разлике на ВТА листи није обећавало жесток дуел, али се Бојана Јовановски лавовски борила и у суштини несрећно изгубила први сет у тај-брејку.

После таквог шока, уследио је пад у игри српске тенисерке која је изгубила и други сет.

То је био први међусобни дуел ове две тенисерке.

Бојана Јовановски израста у велику играчицу. Иако је играла своје прво полуфинале у каријери, пружила је одличну игру и показала свој раскошни таленат. Тренутно је на корак од звезда, недостаје јој само искусуство које ће стећи. Кинескиња је успела да искористи неискуство наше тенисерке и да у одлучујућим тренутцима тас на ваги превагне на њену страну.

После велике борбе пуне преокрета, први сет је решен у тај-брејку. Одлучујући мини-брејк Кинескиња прави при њеном вођству од 5:4 и стиже до две меч лопте. Другу, на свој сервис, користи и осваја први сет, 7:5.

У другом сету На Ли прва стиже до брејка. При резултату 1:1, Бојана не користи неколико гем лопти, а Кинескиња успева да стигне до брејк лопти, другу користи. Ли потом материјализује брејк - 3:1. Пад игре код наше тенисерке био је неминован, наредни сервис успева да освоји, али при резултату 4:2, Кинескиња прави још један брејк. У наредном гему Јовановска успева да врати један брејк.

На сервис наше тенисерке, после пар изједначења, Ли долази до две меч лопте, Бојана се успешно  брани, ипак трећу Кинескиња користи за коначних 6:3 у другом сету.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво