Хопман куп

Србија победила Аустралију

Новак Ђоковић и Ана Ивановић победили су у трећем мечу Лејтона Хјуита и Алишу Молик са 2:1 (6:7, 7:5, 10:6) и тако Србији донели победу над Аустралијом од 3:0 у другом колу Хопман купа. Новак победио Лејтона Хјуита са 2:0 (6:2, 6:4), Ана Ивановић надиграла Алишу Молик са 2:0 (6:4, 6:0).

Српски дубл је имао тежак задатак пред собом. Хјуит и Молик су намучили наш дубл, али ипак су боља концентрација и истрајност допринеле да Новак и Ана у тај-брејку меча победе аустралијски тандем за укупних Србија - Аустралија 3:0.

У мечу против Хјуита Новак је веома добро одиграо први сет. Разлика у годинама и евидентан квалитет донели су лакши задатак Ђоковићу у том сету.

Наш играч је одлично ритернирао Хјуиту и низао поене. У другом сету виђена је узбудљива игра.

Много необичних и срећних поена. Mеђутим, српски тенисер је очувао стабилност и остварио вредну победу за Србију.

Ивановићева је одиграла веома добро, поготову други сет. Лошија Анина концентрација  је изнедрила неизвесност у првом сету.

Међутим, у финишу српска тенисерка није дозволила Моликовој да се потпуно извуче из нелагоде. У другом сету испливао је квалитет Ивановићеве. Ана је одлично сервирала, и уз добро кретње лако сламала отпор aустралијске тенисерке, која није имала решења за одличну игру наше тенисерке у другом сету.

После меча са Моликовом српска тенисерка је признала да ју је на тренутак уплашио бол у колену.

"Када сам осетила јак, оштар бол у колену упашила сам се, јер сам мислила да сам се повредила. Сада изгледа да је све у реду, али ћу ипак за сваки случај консултовати лекара", рекла је Ана.

"Одиграле смо неке веома тешке поене и имале много добрих размена удараца. Мислим да је то у целини био веома квалитетан меч, поготово ако се узме у обзир да је почетак сезоне", додала је она.

И Новак је био задовољан својом победом над Хјуитом у синглу.

"Играо сам изванредно, посебно почетком другог сета. Мислим да је то била моја најбоља игра у последњих можда и годину и по дана... Сви ми имамо велики респект када се састајемо са Лејтоном, јер је реч о великом борцу, који увек ради све што може да се врати у меч када губи. Освајао је све, гренд слем, Дејвис куп и прво место на АТП листи, а жели још трофеја, па је јасно да сви против њега морамо да играмо максимално ангажовано.", рекао је Ђоковић.

Србија ће у трећем колу у четвртак играти против Белгије. У првом мечу другог кола А групе данас је Белгија победила селекцију Казахстана са максималних 3:0.

Табела А групе

Србија

2

2

0

6:0

Белгија

2

1

1

4:2

Аустралија

2

1

1

2:4

Казахстан

2

0

2

0:6

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи