Србија освојила Дејвис куп

Србија је шампион света у тенису!!! Одлучујући бод у дуелу са Французима донео Виктор Троицки. Српски тенисер добио Мајкла Љодру са 3:0, по сетовима 6:2, 6:2, 6:3. "Салатара" остаје у Србији.

Коначно смо и то дочекали, Србија је првак света у тенису!!! Новак Ђоковић је победом над Монфисом прво изиједначио резултат и омогућио Виктору Троицком да се у петом мечу против Француза Мајкла Љодре бори за титулу.

Иако није био планиран за тај меч, селектор Обрадовић је у последњем тренутку уместо Јанка Типсаревића на терен извео Виктора Троицког, и није погрешио.

Маестрални Троицки није дао ни трунку наде Французима да дођу до одлучујућег бода. Српски тенисер је прегазио Мајкла Љодру са 3:0. по сетовима 6:2, 6:2, 6:3 и донео одлучујући поен, после којег је Србија постала шампион света.

Српски тенисер је одлично одиграо први сет, који је добио резултатом 6:2. Мајкл Љодра је успео да освоји први гем на мечу, док се Троицки мало мучио на свом сервису.

После тога креће тотална доминација Виктора који је успео да освоји и наредна четири гема, направивши два брејка, када је повео са недостижних 5:1.

Могао је српски тенисер да сет заврши на Љодрин сервис, али француски играч је спасао неколико лопти и смањио резултат на 5:2.

Ипак, егзекуција је уследила већ у наредном гему, који је Троицки сигурно добио на свој сервис и тако завршио први сет резултатом 6:2.

Фуриозно како је одиграо у првом делу игре, Виктор је наставио и у другом сету. Једини пут када је попустио је на почетку сета, када је пустио Французу да му одузме сервис и поведе са 2:0.

То је уједно био и последњи гем који је у том сету освоио Љодра. Српски тенисер после изгубљеног сервиса направио је фуриозну серију од шест узастопних гемова, од којих је три освојио на сервис ривала.

У том делу игре виђен је и најдужи гем на мечу, када је при вођству Троицког од 4:2, сервис имао француски играч. После више од десет минута велике борбе, у којој је Љодра пропустио више прилика да освоји одлучујући поен, Троицки је успео да "сломи" противника и поведе са 5:2.

После тог поена, индиспонирани Љодра није имао снаге да се озбиљније супротстави Троицком, који је рутински сет привео крају.

На крилима добре игре у другом сету, Виктор је почео и трећи период. Одмах је српски тенисер направио брејк, онда освојио и гем на свој сервис и повео са 2:0.

На прагу славља Србија је била у петом сету, када је Виктор направио и други брејк, и дошао у предност од 4:1.

Љодра је на кратко успео да се врати у меч, освојивши два гема за редом, и направивши први брејк у трећем сету. Француз је тада успео да смањи на 4:3 и врати неизвесност у меч.

Ипак, сјајни Троицки, ношен ватреном подршком са трибина, прво је успео да на свој сервис поведе са 5:3, а затим да направи још један брејк и резултатом 6:3 узме и трећи сет.

Београдска Арена се тресла тада од одушевљења српских навијача, који су славили тениске хероје.

Уз звуке "Марша на Дрину", публика и играчи су почели прославу титуле, а тенисери су одржали обећање и сви су отишли на колективно шишање до главе.