Ана повратила самопоуздање

Српска тенисерка Ана Ивановић, која је данас прославила 23. рођендан победом над Јапанком Кимико Дате Крум и пласманом у финале WТА турнира у Балију, изјавила је да је самопоуздање кључ њеног повратка у врхунску форму.

"Самопоуздање је чудна ствар. Тражила сам га свуда по свету, а оно је, у ствари, све време било скривено у мени. Само је требало да га откријем", изјавила је Ивановић.

Други рекет Србије, која је после освајања светског врха 2008. године скоро две сезоне била у играчкој кризи, очигледно је пронашла праву формулу за повратак у светску тениску орбиту.

"Прошле године је било доста разочаравајућих тренутака у мојој каријери. Међу њима је највеће разочарење био пораз у првом колу УС Опена, а тај губитак је додатно отежала чињеница да сам тада пропустила и меч лопту", изјавила је Ивановић.

"Обично сам до тада у каријери ја била та која је спашавала меч лопту и онда успевала да добијем меч", рекла је Ивановић .

Српска тенисерка је током дуела са Дате Крум показала да је поново стекла психолошку снагу неопходну за преокрет.

Ивановић је у првом сету успела да спаси две сет лопте код резултата 5:3 за Јапанку, да би потом освојила четири узастопна гема за вођство од 1:0. У другом сету је сервирала за меч код вођства од 5:3, али је допустила Јапанки да се врати у игру и у тај брејку дође до изједначења.

На крају, у трећем одлучујућем сету Ивановић је показала стабилност којом је добила меч и ушла у своје друго финале ове сезоне после турнира у Лнцу пре три седмице где је освојила прву титулу након двогодишње кризе.

Српска тенисерка, која се тренутно налази на 24. месту WТА лиасте, у случају освајања титуле на Балију ући ће међу 20 најбољих тенисерки света, што ће јој бити прави "ветар у једра" за даље напредовање ка врху.

"Дуго сам сумњала у себе и своје способности и то је била моја највећа кочница. Поновну веру у себе задобила сам захваљујући, пре свега, подршци људи коју су у мене веровали и у најтежим тренуцима.", истакла је Ивановић која ће се у недељу у борби за другу титулу ове сезоне борити против Рускиње Алисе Клејбанове, која је у другом полуфиналу била боља од Словакиње Данијеле Хантухове резултатом 6:3, 6:1.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво