Ана Ивановић: Остварићу сан у Пекингу

Српска тенисерка Ана Ивановић дебитовањем на Олимпијским играма у Пекингу оствариће један од својих највећих спортских снова. Истакла је да једва чека да осети специфични дух и атмосферу највећег светског такмичења.

Најбоља тенисерка света Ана Ивановић је изјавила: 

"За мене је огромна част што ћу први пут учествовати на Играма и што ћу бити у прилици да представљам Србију у Пекингу. То је нешто о чему сам сањала још кад сам била девојчица. Одрасла сам гледајући наше спортисте на Олимпијским играма, а у посебно лепом сећању ми је остала наша кошаркашка репрезентација 1996, када је у Атланти освојила сребрну медаљу".

Врхунске светске звезде, нарочито у индивидуалним спортовима, често желе самостални смештај у хотелима, али је за репрезентативку Србије боравак у Олимпијском селу једна од ствари којима се највише радује.

"Боравак у селу једна је од најбољих ствари на Олимпијским играма. То је прилика да живим са осталим спортистима, упознам се с њима први пут и научим нешто о њиховим спортовима, на пример, како тренирају", рекла је Ивановићева.

Једна од најбољих тенисерки света недавно се у Београду упознала и с другим члановима олимпијског тима Србије. Она је рекла да ће користити слободно време и да прати такмичења у осталим спортовима.

"Сигурно ћу гледати и остале спортове, стварно, једва чекам. Највише се радујем што ћу гледати одбојку, ватерполо и скокове у воду", рекла је Ивановићева.

Наравно, главни циљ одласка у Пекинг јесте тениски турнир, који ће у Пекингу бити најјачи у историји Олимпијских игара. Српска репрезентативка навела је да јој је циљ медаља, али да не жели сама себи да ствара додатни притисак.

"Знам да ће конкуренција у Пекингу бити веома јака. Готово све најбоље тенисерке света су најавиле учешће и олимпијски турнир ће бити јак као и сваки гренд слем. Не желим да себи стварам притисак и да имам нереална очекивања. Циљ ми је да освојим једну од медаља и ако бих успела у томе, остварила бих свој сан", рекла је српска тенисерка.

Ивановићева је додала да неће играти дубл у Пекингу. 

"Већ дуже време нисам играла дубл. Мислим да је, ако не рачунамо такмичење у Фед купу у Будимпешти у јануару, прошло годину дана од мог последњег наступа у игри парова", подсетила је.

Одлука тениске федерације да олимпијски турнир доноси ВТА бодове обрадовала је Ану Ивановић као и остале играчице, али је истакла да јој то није додатна мотивација.

"Драго ми је због такве одлуке ВТА, али ме то не мотивише додатно. И овако сам довољно узбуђена. Само играње на Олимпијским играма први пут и представљање своје земље, довољна ми је мотивација", закључила је Ивановићева.

Олимпијски тениски турнир игра се од 10. до 17. августа, а поред Ивановићеве, у женској конкуренцији Србију ће представљати и Јелена Јанковић.

У мушкој конкуренцији играће Новак Ђоковић и Јанко Типсаревић, а мушком дублу, с Ђоковићем, Ненад Зимоњић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво