Велика победа Ане

Савладана је Азаренка. Српска тенисерка Ана Ивановић успела да се пласира у друго коло турнира у Синсинатију. Она је у првом колу, после велике борбе нарочито у другом сету, победила Белорускињу Викторију Азаренку са 2:1, по сетовима 2:6, 7:6, 6:2. Ана је поново показала да је на корак од повратка у сам врх светског тениса.

Иако старт меча није наговештавао овакав исход, Ана је још једном пријатно изненадила. Савладан је девети носилац турнира Азаренка. До тријумфа је наша тенисерка стигла после велике борбе. Финиш другог сета Ивановићева је одиграла брилијантно. Иако је противница била на корак од победе, Ана је стиснула зубе, напала и победила. 

Азаренка је кренула силовито и већ у првом гему на сервис наше Ане, прави брејк, који потом успева да материјализује за 2:0 у првом сету.  Поново је сервирала Ана. Белорускиња наставља са одличном игром и још лакше одузима сервис Ивановићевој, која нема решења за фантастичну игру противнице.  Викторија је сигурна на свој сервис - 4:0.

У трећем покушају Ана успева да освоји свој сервис. Иако је противница успела да стигне до изједначења наша тенисерка је успела да сачува свој сервис. У наредном гему Азаренка лако освоја свој сервис за 5:1. Снажним сервисима Ана успева да се одбрани,  при резултау 0:30, и уз четири везана поена (један АС) смањи на 5:2 и продужи сет.

Након 29 минута игре Азаренка стиже до три сет лопте, на свој сервис, прву некористи,  другу да, за коначних 6:2 у првом сету.

У другом сету виђен је много лепши тенис. Ана је успела да стигне до великог преокрета и реши сет у тај брејку.  Наша тенисерка је показала да није заборавила да игра тенис и да уз мало више самопоуздања може поново да се врати у сам врх светског тениса.

Други сет је, такође, сервисом почела Ивановићева, а освојила га је противница и одмах на почетку сета стигла до брејка предности. Ана се непредаје и  покушава да се врати у меч. Напада сервис Белорускиње, осваја брејк лопту коју користи и враћа брејк - 1:1. Међутим, Викторија је неумољива, поново стиже до брејк лопте, користи је и понво има предност, који потом успева да материјализује - 3:1.  Обе тенисерке освајају своје сервисе 4:2.

Азаренка поново стиже до 0:30, Ана се непредаје, окреће резултат у своју корист. Противница стиже до изједначења, Ивановићева се непредаје и успева да освоји сервис 4:3. После велике борбе Викторија успева да освоји свој сервис. Наша тенисерка лако осваја свој сервис - 5:4.

Уследио је сервис Азаренке за меч. Ана је кренула на све или ништа, храбро је напала сервис противнице и стигла до две везане брејк лопте.Прву користи,  за изједначење - 5:5.  Викторија појачава, напада и стиже до 0:40. Ана брани прву брејк лопту, другу неуспева.

Азаренка, поново, сервира за меч.  Наша тенисерка успева да освоји брејк шансу, и реши гем у своју корист 6:6. Уследио је тај брејк  другог сета.

Тај брејк семафор, прва је сервирала Ана: 
Ивановићева - Азаренка: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 3:2, 3:3, 4:3, 5:3, 6:3, 6:4, 6:5, 6:6, 7:6, 8:6.

Други сет је трајао један сат и 6 минута.

Трећи сет сервисом је почела Азаренка. Ана наставља са агресивном игром и после дупле сервис грешке противнисе стиже до две брек шансе,  користи прву и стиче брејк предности.  Наша тенисерка затим материјализује брејк - 2:0. Обе тенисерке освајају своје сервисе.

Противница је све нервознија, прави нову дуплу севис грешку, што Ана користи и стиже до нове две брејк шансе. Азаренка успева да се одбрани. Наша тенисерка некористи још две брејк лопте и противница успева да освоји свој сервис. Ана осваја свој сервис без изгубљеног поена - 4:2.

На сервис Азаренке поново се води велика борба, Ана напада, противница греши. Нова дупла сервис грешка Викторије и нова брејк шанса за Ану, изједначење. Нову брејк шансу Ивановићева користи и води са 5:2.

Ана сервира за меч, после два сата и 13 минута игре стиже до прве меч лопте, користи је, за коначних 6:2 у трећем сету.

На турниру у Синсинатију игра и Јелена Јанковић.

Јанковићева је први носилац и слободна је у првом колу, а у другом ће играти против победнице меча Вере Душевине и Анастасије Родионове.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи