Читај ми!

Алкараз зна како са Србима - после Буенос Ајреса Шпанац елиминисао Лајовића и у Рију

Српски тенисер Душан Лајовић елиминисан јe у четвртфиналу турнира у Рију, пошто је поражен од Шпанца Карлоса Алкараза 2:0 у сетовима (6:4, 7:6).

Душан Лајовић је после сат и 56 минута тениса у Рију изгубио и трећи међусобни меч против Алкараза, иако је у оба сета први правио брејк.

Србин је у петом гему првог сета одузео сервис ривалу, водио је са 4:2, али је у наредна четири гема дозволио Шпанцу да направи два брејка и преокрене на 6:4.

Сличан ток имао је и други сет - Лајовић је након брејка повео са 3:2, али је Алкараз убрзо узвратио истом мером и изједначио на 4:4.

Наставио је тренутно 90. играч света да игра добро, па је у маратонском 11. гему још једном одузео сервис противнику и добио прилику да у наредном сервира за изједначење.

Имао је Србин сет лопту, али је "преживео" упорни Алкараз и заказао тај-брејк у којем није било дилеме - Шпанац није изгубио ни поен (7:0).

Био је ово други Лајовићев пораз од Алкараза у свега недељу дана, пошто су српски и шпански тенисер играли и у четвртфиналу турнира у Буенос Ајресу, а славио је Алкараз 2:0 у сетовима (6:4, 6:2).

Након још једног тријумфа над Лајовићем, талентовани Шпанац има скор 9-0 против српских тенисера, пошто је у до сада једином међусобном дуелу савладао и Новака Ђоковића на мастерсу у Мадриду прошле године. 

Алкараз ће се у полуфиналу турнира у Бразилу састати са Николасом Јаријем из Чилеа, а други полуифинални пар су Запата Мираљес и Камерон Нори. 

Турнир у Рију, серије 500, игра се за наградни фонд од 2.013.940 долара.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво