Читај ми!

Циципас и Синер у осмини финала Аустралијан опена, елиминисан Надалов џелат

Грчки тенисер Стефанос Циципас победио је Талона Грикспора 3:0 у сетовима и пласирао се у осмину финала Аустралијан опена, где ће играти против Јаника Синера, који је после великог преокрета савладао Мартона Фучовича. Јапанац Јошихито Нишиока био је бољи од Мекензија Мекдоналда, Американца који је претходно елиминисао Рафаела Надала.

Четврти тенисер света Стефанос Циципас оправдао је улогу фаворита и за нешто више од два сата победио је Талона Грикспора 3:0 у сетовима (6:2, 7:6, 6:3).

Грк је имао проблема само у другом сету, а ривалу није дозволио ниједан брејк. Као ни у прва два кола у Мелбурну, Циципас ни данас није изгубио ниједан сет.

Трећи носиолац ће се у осмини финала састати са Јаником Синером, који је после великог преокрета елиминисао Мартона Фучовича. Меч је трајао нешто више од три и по часа, а Италијан је на крају славио 3:2 (4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0).

Шеснаести играч света био је на ивици пораза, али је од трећег сета заиграо много боље и ривалу је до краја меча препустио само три гема. Италијан је тако први пут у каријери успео да се вратио после изгубљена прва два сета.

Канађанин Феликс Оже-Алијасим је у четири сета био бољи од Франсиска Серундола из Аргентине (6:1, 3:6, 6:1, 6:4).

Седми играч света није блистао, али је у кључним поенима показао да је много квалитетнији ривал од Јужноамериканца, тренутно 29. на АТП листи. Оже је искористио шест од чак 20 брејк лопти, док је Серундоло успео само два пута да одузме сервир противнику.

Ожеов противник у осмини финала биће Чех Јиржи Лехечка, тренутно 71. играч света, који је направио изненађење и после преокрета победио Камерона Норија у пет сетова (6:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:4) за три часа и 15 минута игре.

Двадесетједногодишњи Чех је тако остварио најбољи резултат у каријери пошто никада раније није прошао ни прво коло неког гренд слем турнира.

Чешки играч је искористио шест од 11 брејк лопти, док је 12. играч света реализовао само три од десет брејк шанси.

Такмичење у Аустралији наставља и Јошихито Нишиока. Јапанац је у три сета (7:6, 6:3, 6:2) био бољи од Мекензија Мекдоналда, америчког тенисера који је претходно елиминисао браниоца титуле Рафаела Надала.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара