Енцо Куако Ђоковићев противник у другом колу: Сан испуњен, а како да се супротставим - немам појма

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић у другом колу Аустралијан опена играће у четвртак од 9.00 по средњеевропском времену против Француза Енца Куакоа. Млади Француз је после пласмана у друго коло истакао да му је меч са Ђоковићем остварење снова, али да не зна како ће успети да се супротстави таквом ривалу.

Енцо Куако (27) је 191. на АТП листи, а у главни жреб турнира у Мелбурну стигао је кроз квалификације.

У првом колу данас је савладао Уга Делијена из Боливије 3:0 у сетовима (6:4, 7:5, 6:0).

Француски тенисер је тако већ изједначио свој најбољи резултат у каријери, пошто је друго коло Ролан Гароса 2021. године најдаље што је догурао на неком од гренд слемова.

Куако још увек није освојио ниједну АТП титулу, а најбољи пласман му је 155. место на свету, на којем је био у фебруару прошле године.

После победе против Уга Делијена француски тенисер је био пресрећан и у изјавама је истакао задовољство што ће у наредном колу одмерити снаге управо са Ђоковиће.

"Веома сам узбуђен, играти против Новака Ђоковића је остварење сна за сваког играча. Не знамо још колико дуго ће бити на туру, али сигуран сам да има још "много година у резервоару.", изјавио је француски тенисер Енцо Куако.

Француски тенисер је посебно нагласио да још не зна како се супродставити српском шампиону.

"Како да му се супроставим? Немам појма, о томе ћу мислити сутра", закључио је Куако. 

Најбољи тенисер Србије и Француз до сада нису били у прилици да се сретну на терену и ово ће бити њихово прво одметавање снага. 

Новак Ђоковић је овогодишње учешће на Аустралијан опену започео у уторак победом против Шпанца Роберта Карбаљеса Баене, 75. играча на свету.

Српски тенисер већ 1.831 дан не зна за неуспех на Аустралијан опену, а последњи пораз нанео му је Корејац Хјеон Чунг у осмини финала 2018. године.  

На терен ће у четвртак и Ласло Ђере против Бугарина Григора Димитрова, око 6.00 сати ујутро.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво