Читај ми!

Тенисери Аустралије против Канаде у финалу Дејвис купа

Тениске репрезентације Аустралије и Канаде надиграле су селекције Хрватске и Итлије у полуфиналима и пласитале се у финале Дејвис купа. Оба су завршена после резултатских преокрета, а Канађанима је победу практично обезбедио млади тенисер Феликс Оже Алијасим.

Тенисери Аустралије су после 19 година изборили пласман у финале надигравши селекцију Хрватске после преокрета.

Прво је Борна Ћорић надиграо Танасија Кокинакиса са 6:4, 6:3 и донео предност од 1:0 у дуелу, али је потом Де Минор убедљиво са 6:2, 6:2 надиграо за изједначење, а онда је о победнику одлучио меч дублова.

Хрватски дубл у саставу Мате Павића и Николе Мектића је један од најбољих на свету и добили су први сет са 7:3 у тај брејку против Макса Парсела и Џордана Томпсона.

У другом сету, у самом финишу Аустралијанци успевају да направе брејк и добију га са 7:5 за изједначење, а у трећем праве рани брејк, који чувају до самог краја за 6:4 и велику коначну победу.

Слична ситуација је виђена и у дуелу Канаде и Италије а јунак меча и играч одлуке је био Феликс Оже Алијасим.

Италијани су први повели у мечу захваљујући Лоренцу Сонегу који је направио изненађење и савладао Шаповалова са 7:6, 6:7, 6:4.

А онда је млади Феликс Оже Алијасим прво поравнао скор тријумфом против Лоренца Мусетија са 6:3, 6:4, а онда је у дублу са Васеком Поспишилом савладао Беретинија и Фоњинија са 7:6(7:2), 7:5 за пласман у финале.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво