Читај ми!

Роџеров последњи плес

Роџер Федерер одиграо је свој последњи меч у богатој каријери. У пару са Рафаелом Надалом бранио је боје Тима Европе против Тима света у оквиру Лејвер купа.

Један од најбољих, а сигурно највољенији тенисер у историји, Роџер Федерер, на терену лондонске "О2 арене" одиграо је свој последњи плес.

"Радио сам ово хиљаду пута, али овога пута осећај је другачији. Хвала свима који долазите вечерас", написао је Швајцарац пред излазак на терен.

Изабрао је да му партнер буде Рафаел Надал, са којим је у пару играо меч за Тим Европе против Франсиса Тијафоа и Џека Сока, који су представљали Тим света.

У улози тренера, али и вође навијача, нашао се нико други до Новак Ђоковић, најмлађи члан "велике тројке".

Меч у Лондону посматрало је 17.500 гледалаца, који су имали част да у тениску пензију испрате једног од најбољих играча у историји "белог спорта".

Федерер је одлучио да заврши богату каријеру дугу 24 године, током које је освојио 20 гренд слем трофеја, укупно 103 титуле, забележио 1251 победу и пет пута завршавао годину као најбољи на свету.

Иако му је каријера била проткана тријумфима, последњи меч у каријери је изгубио - Сок и Тијафо савладали су Федерера и Надала са 2:1 у сетовима.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара