Читај ми!

Алкараз освојио Ју-ес опен и прво место на АТП листи

Шпански тенисер Карлос Алкараз освојио је Ју-Ес опен победивши у финалу Норвежанина Каспера Руда са 3:1 (6:4, 2:6, 7:6, 6:3). Након успеха у Њујорку, тинејџер из Шпаније најмлађи је тенисер који се попео на прво место АТП листе од 1973. године, када је она установљена.

Победом над Норвежанином Каспером Рудом, деветнаестогодишњи Шпанац остварио је метеорски успон у светском тенису.

Свој први меч на неком АТП турниру Алкараз је одиграо у фебруару 2020. у Рио де Жанеиру када је имао 16 година и успео је да прође прво коло победом над Вињоласом.

Само две и по године касније, млади Шпанац је на светском врху после освајања првог гренд слема иако је у каријери освојио само шест турнира.

У финалу Ју-Ес опена победио је Каспера Руда са 3:1, по сетовима 6-4, 2-6, 7-6(1), 6-3.

Пут до финала није био лак. Имао је један брејк заостатка у одлучујућем сету у четвртом колу против Марина Чилића, у четвртфиналу је играо против Италијана Синера ушавши у историју као актер меча који је најкасније завршио на Ју-Ес опену, док је у полуфиналу после велике борбе у пет сетова савладао Американца Френсиса Тијафоа.

Меч против Руда добио је нешто лакше, с тим да је Руд већ имао искуство играња у финалу гренд слема – ове године у Паризу, када је поражен од Рафаела Надала.

Надал је на након победе Твитеру честитао млађем колеги и предвидео му велику каријеру.

"Честитам ти на првом гренд слему и броју 1, што је кулминација твоје прве сјајне сезоне, а сигуран сам да ће их бити још много! Велики труд. Веома сам поносан на тебе! Огромна срећа данас, али невероватан турнир и сезона! Настави!", написао је Надал на Твитеру.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара