Фед куп

Нерешено, одлучиће дубл

Ана Ивановић није успела да донесе победу Србији у четвртом мечу Фед Куп дуела између Србије и Русије. Ана је поражена од Алисе Клејбанове са 2:0 у сетовима. Одлуку о победнику одлучиће дуел дублова.

Женска тениска репрезентација Русије изједначила је на 2:2, у мечу првог кола Светске групе Фед купа, пошто је Алиса Клејбанова победила Ану Ивановић са 2:0 у сетовима (6:2. 6:3).

Јелена Јанковић је раније данас победила Светлану Кузњецову са 2:1 у сетовима (6:3, 4:6, 6:3) и донела Србији вођство од 2:1. Ивановићева је у суботу изгубила од Кузњецове са 0:2 (1:6, 4:6), док је Јанковићева била боља од Клејбанове са 2:1 (4:6, 6:4, 6:0).

Ивановићева је веома лоше почела меч, правила је много грешака, што је Клејбанова искористила и после два брејка повела са 4:0. Српска тенисерка је након тога успела да врати брејк и без изгубљеног поена освоји гем на свој сервис и смањи на 4:2. Али, када се чинилио да ће Ивановићева направити преокрет, она је наставила са грешкама, а 31. тенисерка света је у осмом гему направила и трећи брејк у првом сету и после 33 минута игре повела у мечу.

Ивановићева је заиграла нешто боље у другом сету. У трећем гему имала је три брејк лопте, али није успела да их искорити и Клејбанова је повела са 2:1. Тенисерке су затим освајале гемове на свој сервис, али осми гем је био одлучујући, када је Клејбанова направила брејк и повела са 5:3, а убрзо и освојила гем на свој сервис и после сат и 25 минута обезбедила Рускињама пети меч.

"Ништа још није готово. Овај пораз ме није деморалисао. Покушаћу да у дублу дам максимум, како бисмо Јелена Јанковић и ја оствариле коначну победу за Србију", поручила је Ивановић.

У дублу ће Јанковић и Ивановић играти против Клејбанове и Светлане Кузњецове.

Победник овог меча играће 24. и 25 априла против селекције САД која је победила Француску.

Број коментара 89

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво