Читај ми!

Циципас након преокрета савладао Зверева и пласирао се у финале Рима

Грк Стефанос Циципас савладао је Немца Александра Зверева са 2:1 по сетовима 4:6, 6:3, 6:3 и пласирао се у финале мастерса у Риму. Противник у борби за титулу биће му бољи из дуела Ђоковић – Руд.

Лепа тениска представа достојна полуфинала Рима. Циципас и Зверев пружили су публици да ужива у свим чарима тениса. Доста трчања, лепих потеза, грешака, емоција - свега онога што тенис чини атрактивним за гледање. Грк је након губитка сета, успео да преокрене резулта и пласира се у велико финале.

Оба тенисера ушла су агресивно у меч. Водила се велика борба за сваки поен. Тенисери су користили сваку прилику да нападну сервис противника. Ипак, све до седмог гема није било брејк прилика.

Тада Зверев осваја и користи једину брејк прилику у сету и стиже до предности. Потом се сконцентрисао на свој сервис и мирно привео сет крају - 6:4.

Други сет боље је започео Грк. У другом гему одузео је сервис противнику. Зверев је покушао да узврати, али није успео да искористи две брејк прилике у наредном гему. Циципас је у шестом гему имао две шансе да поново одузме сервис Немцу, али их није реализовао.

Потом је Циципас био сигуран на свој сервис и тако је привео сет крају - 6:3.

Одлучујући сет донео је велику борбу. Тенисери су чували свој сервис све до петог гема, када Циципас користи грешке противника и долази до брејка. Потом је потврдио брејк и тако трасирао пут ка победи.

У деветом гему на сервис ривала Циципас осваја три везане меч лопте, користи прву и ставља тачку на овај меч - 6:3 у трећем сету.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара