Читај ми!

Борис Бекер осуђен на две и по године затвора

Троструки шампион Вимблдона Борис Бекер осуђен је на две године и шест месеци затвора. Он је прекршио услове банкрота скривајући имовину и зајмове вредне 2,5 милиона фунти како би избегао плаћање дугова. У тренутку банкрота његови дугови су процењени на 50 милиона фунти. Пресуда још није коначна, Бекер има право жалбе.

Некадашњи број један на свету прогласио је банкрот у јуну 2017. године, дугујући повериоцима скоро 50 милиона фунти због неотплаћеног кредита.

Коментатор Би-Би-Сија Бекер, који је отац четворо деце, пребацио је око 390.000 фунти са свог пословног рачуна на друге, укључујући рачуне његове бивше супруге Барбаре Бекер и Шарли 'Лили' Бекер.

Такође, није пријавио свој удео у имовини вредној милион фунти у свом родном граду Лајмену у Немачкој. Сакрио је банкарски кредит од скоро 700.000 фунти - вредан 1,1 милион фунти са каматама и сакрио 75.000 деоница у технолошкој фирми у вредности од 66.000 фунти.

Бекер - који је у Немачкој 2002. добио двогодишњу условну казну за утају пореза и покушај утаје пореза у вредности од 1,4 милиона фунти - проглашен је кривим 8. априла за четири прекршаја из Закона о несолвентности између јуна и октобра 2017.

За сваку тачку предвиђена је максимална казна од седам година затвора. Судија Дебора Тејлор осудила је шестоструког гренд слем шампиона на 30 месеци затвора, од којих ће одслужити половину.

Пресуда још није коначна, Бекер има право жалбе. 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво