Читај ми!

Ђоковић одликован орденом Николе Tесле

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одликован је орденом Николе Тесле, саопштено је из Теслине научне фондације из САД, коју чине амерички Срби, Американци и обожаваоци српског научника из читавог света.

У образложењу које је потписао Никола Лончар, председник ТНФ из Филаделфије, наводи се да је "Никола Тесла целом свету донео будућност, а Новак Ђоковић је створио будућност тениса и модерног спорта".

"Новак Ђоковић је нови Никола Тесла и нови српски геније. Својим делима уздигао је светску јавност, а нас Србе учинио поносним. Ми му се овим орденом захваљујемо и дајемо пуну подршку у његовом спортском, хуманитарним и патриотском раду".

Орден Николе Тесле установљен је у Теслиној научној фондацији пре неколико година као одличје "У духу Николе Тесле".

Како се наводи, повод за доделу Ордена Николе Тесле најбољем спортисти света су "непријатна догађања у Аустралији, која су за последицу имала понижавање и рушење угледа самог Ђоковића, али и његовог српског народа".

"Исказана нетрпељивост, а у неким случајевима и мржња према Новаку, произвела је и мржњу према Србима, што не приличи државама и личностима из демократског света", закључује се.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво