Читај ми!

Нови ударац за Новака, обавезна вакцина за учешће на Ролан Гаросу

Министарство спорта Француске саопштило је да неће бити изузећа од новог закона о вакциналним пропусницама, па би тако најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу могло да буде забрањено да игра на Ролан Гаросу, преноси Ројтерс.

Први тенисер света, који није вакцинисан против коронавируса, депортован је из Аустралије пре почетка првог гренд слем турнира у години, након што је изгубио судски спор на ком му је поништена виза.

Француски закон о вакциналним пропусницама, који је тамошњи парламент одобрио у недељу, захтеваће од људи да имају сертификат о вакцинацији за улазак на јавна места као што су ресторани, кафићи, биоскопи и возови.

"Правило је једноставно. Пропусница за вакцину биће уведена, чим закон буде проглашен, у установама које су већ биле подвргнуте здравственој пропусници. Ово ће важити за све оне који су гледаоци или професионални спортисти. И то до даљег", саопштило је Министарство.

"Што се тиче Ролан Гароса, то је у мају. Ситуација би се могла променити, надамо се да ће бити повољнија. Видећемо, али јасно је да нема изузетака", наводи Министарство спорта Француске.  

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се