Читај ми!

Троицки за РТС: Шокиран сам, разочарала ме реакција тениског света

После одлуке федералног суда у Мелбурну да потврди одлуку имиграционог министра о поништавању визе најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу, селектор Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки је изненађен и шокиран таквом одуком аустралијских власти. То је заиста непримерено према најбољем тенисеру у историји тог спорта, истакао је за Први програм Радио Београда Троицки.

Троицки је рекао да је шокиран третманом према најбољем тенисеру света и сматра да је све политички режирано.

"Шокиран сам целом ситуацијом, у протеклих 11 дана, како се све ово дешава. Заиста, просто је невероватно да се десло то једном шампиону прваку света, једном од најбољих спортиста у историји. Очигледно је да је све политички намештено, да је то од почетка тако. Изигран је Новак и био је не својом вољом политичка марионета. Имам горак утисак о свему. Новак је добио дозволу да може да дође да учествује на турниру, а онда крећу проблеми чим је слетео у Аустралију. Једноставно, то је катастрофалан третман према првом играчу света", рекао је Троицки.

Селектора Дејвис куп репрезентације Србије посебно је разочарао недостатак реакције од играча и тениских организација.

"Поготово је разочаравајуће да се АТП и удружења играча не оглашавају све ово време, чак ни Аустралиан опен није стао иза свог играча. Нису га подржали, то је стварно катастрофално по тенис и то не могу да поднесем, а такђе су ме разочарали и многи играчи. Новак, нажалост, није добио пуну подршку, тенис је појединачни спорт и то показује да никада неће бити уједињени и никада неће подржати свог колегу", сматра Троицки.

Троицки сматра да се Новак налази у специфичним околностима, али да ће из свега изаћи још јачи.

"У наставку сезоне сада су за Новака посебне околности. Мора што пре ово да заборави и да пређе преко свега на најбољи могући начин. Ово је једно велико искушење за њега и верујем да ће из овога изаћи још јачи, као што је увек и излазио из тешких ситуација. Знамо колика је величина, колико има снаге да изнесе све када је најтеже. Наравно мора да пређе преко свега овога, да буде са породицом, да прође неко време, да заборави све ово колико може, а након тога наравно да се фокусира на остатак сезоне и на следеће турнире. Ја верујем да ће га ово учинити још јачим", закључио је за Први програм Радио Београда Виктор Троицки, селектор Дејвис куп репрезентације Србије. 

субота, 25. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије