Читај ми!

Пјетранђели: Због Новака тенисери да штрајкују, нек игра против својих антиваксера

Никола Пјетранђели, некадашњи италијански тенисер и двоструки шампион Ролан Гароса, увредљиво је говорио о Новаку Ђоковићу због чињенице да је невакцинисан. Пјетранђели је Ђоковића назвао антиваксером и позвао остале играче да бојкотују Аустралијан опен, уколико Новаку буде дозвољено да остане у земљи.

Светски "број 1" се налази у Мелбурну и спрема се за Аустралијан опен, али чека одлуку министра за имиграције Алекса Хока о потенцијалној депортацији.

Спортска тема број један била је незаобиласна и у Италији, одакле је тениски новинар Луиђи Гато пренео оштре критике 88-годишњег Римљанина упућене Ђоковићу.

"Ако на крају аустралијска влада дозволи Новаку да игра, сви остали тенисери би требало да штрајкују и оставе га самог, нек игра против својих антиваксера", рекао је Пјетранђели.

Пјетранђели се противи могућности да играју тенисери који нису вакцинисани, као што је Ђоковић.

"Сматрам да сви који нису вакцинисани не смеју да уђу у Аустралију. Свакако, надамо се да ће одлука бити што пре донета, како би се затворила лоша прича, у којој најгоре пролази Ђоковић, али и Аустралијски тениски савез. Они су све учинили да га виде на терену", додао је Италијан.

Навратилова: Неприхватљиво – прогутај све и иди кући

Легендарна Мартина Навратилова, једна од највећих играчица у историји "белог спорта", велика је навијачица Ђоковића, али не може да га подржи у ставу о вакцинацији.

Навратилова је више пута истицала да би Србин требало да се вакцинише, а сада је прокоментарисала и видео који је направио Си-Ен-Ен, у којем су хронолошки набројане Новакове активности претходних месец дана.

"Није прихватљиво", написала је Мартина на Твитеру.

Она је позвала најбољег играча на планети да размисли и о другим становницима Мелбурна.

"То можда није нешто што он жели да уради, али бројке су запањујуће у корист тога да би требало да се вакцинише. Да се сви решимо уве ужасне ковид инфекције која мучи цео свет. Зато, прогутај све то за добро, због свог тима, и свих људи. Ово се дешава у Аустралији где су имали највеће закључавање. Мелбурн је био највећи град под кључем. Желим да причам о тенису, не само о овоме. Аустралијанци су у овоме већ годину и по."

За крај, саветовала га је да одустане од турнира и тиме учини услугу и себи и другима.

"Најбоље за Новака би било да себи каже, 'у реду, направио сам грешке, то није добро, ја сам једини невакцинисан који би требало да игра на Аустралијан опену. Сви остали невакцинисани су враћени кућама'. И права ствар би била да се врати кући. И ако то уради, неће више правити тензију око тога, мислим да је то права ствар, али он то неће урадити", закључила је Навратилова.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво