Читај ми!

Брнабић разговарала са премијером Аустралије Морисоном о Новаку Ђоковићу

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је у понедељак у касним сатима са премијером Аустралије Скотом Морисоном.

У телефонском разговору, Брнабић и Морисон разменили су све информације о тренутној ситуацији у вези са најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем, коме је аустралијски суд јутрос по нашем времену одобрио улазак у ту земљу, саопштено је из Владе Србије.

Брнабић је затражила да Новак Ђоковић има фер третман од стране аустралијских власти, као и да се поштују сва његова права.

Председница Владе посебно је истакла важност услова за тренирање и физичку припрему за предстојеће такмичење, с обзиром на то да Новаку Ђоковићу претходних дана није било дозвољено да тренира, а турнир у Мелбурну почиње овог викенда.

Премијерка је такође замолила Морисона да буду у директном контакту у наредним данима и да све информације размењују директно Влада Србије и Влада Аустралије.

Премијер Морисон је тај предлог прихватио и поситгнут је договор да њих двоје свакако разговарају поново у наредним данима.

Брнабић је замолила аустралијског колегу да учини све што је у његовој моћи како би Новак Ђоковић имао људски и достојанствен третман у Аустралији, све време трајања његовог боравка.

Председница Владе апострофирала је да је Република Србија у потпуности спремна да пружи све гаранције Аустралији, уколико су оне потребне.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се