Читај ми!

Неки невакцинисани тенисери већ стигли у Аустралију

Одређен број невакцинисаних играча потврдио је учешће на предстојећем Аустралијан опену и управу турнира обавестио о добијању медицинског изузећа, потврдио је директор Крег Тајли. Имена учесника који су добили дозволу да се такмиче и без примљене вакцине нису саопштена и још није познато да ли се међу њима налази Новак Ђоковић.

Тајли је истакао да је добио обавештење од одређеног броја играча којима је одобрено медицинско изузеће, као и да су неки већ стигли у Мелбурн.

"Неки од тих играча су рекли да су овде, али то је све до спортисте – да ли ће открити и одлучити да подели те информације", рекао је Тајли.

Први човек турнира потом је објаснио и како функционише поступак добијања изузећа.

"Постоје два медицинска одбора која обрађују сваки захтев. То чине анонимно, не знају о ком учеснику турнира је реч. Према упутствима, потврђује се или одбија изузеће. Разлози за медицинско изузеће остају приватни, између одбора и оног ко је аплицирао."

Наравно, главно питање је да ли ће и на који начин учествовати Новак Ђоковић, који још није саопштио своју одлуку.

Ђоковић је требало да учествује на АТП купу у Сиднеју, али је отказао неколико дана пре Нове године, а сад има још мало времена. Према речима Тајлија, сви учесници Аустралијан опена биће у земљи до недеље, када стиже последњи чартер-лет из Европе.

"Остало нам је још неколико чартер-летова до краја недеље, и онда ће сви играчи бити ту", рекао је Тајли и додао:

"Када је реч о Новаковом статусу, мислим да ћемо имати јасну слику у наредним данима, јер у супротном постаје прилично касно да дође и игра на Аустралијан опену. Остало је још доста тога да се одвије, и мислим да ће се одвити у наредним данима."

Он је истакао да Ђоковић има право да задржи за себе податке о свом здравственом стању.

"Знам оно што и сви остали. Новак је јасно ставио до знања да неће откривати свој медицински картон, као ни то да ли је вакцинисан или не. Његов је избор да то учини", закључио је Тајли.

Према подацима АТП-а, 95 од првих 100 тенисера на свету примило је вакцину и може слободно да наступи на Ози опену. Они који су вакцинисани, морају да имају негативан тест 72 сата пре доласка у Аустралију, потом по слетању у Мелбурн, а онда и још један шестог дана боравка у овом граду.

Ђоковић је рекордер са девет освојених титула у "Род Лејвер арени", а уколико буде учествовао, јуриће 21. гренд слем у каријери, чиме би постао најтрофејнији у историји.

Аустралијан опен на програму је од 17. до 31. јануара.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво