Читај ми!

ВТА запретио Кини због нестанка Шуаји Пенг, подршка стигла и од Ђоковића

Челници ВТА запретили су Кини одузимањем организације свих турнира на њеној територији ако се не разјасни ситуација са нестанком кинеске тенисерке Шуаји Пенг. Подршка стигла и од Удружења тениских професионалаца, чији је оснивач Новак Ђоковић.

Пенг је 2. новембра на друштвеној мрежи објавила писмо у којем тврди да ју је бивши потпредседник кинеске владе Жанг Гаоли силовао.

Она је потом нестала, а онда је кинеска телевизија ЦГТН послала имејл извршном директору ВТА Стиву Сајмону у којем наводно тенисерка тврди да је с њом све у реду и да се одмара код куће, а Пенг је поручила и да су оптужбе о силовању неистините.

"Тешко ми је да поверујем да је Пенг заправо написала писмо или да верујем у оно што у њему пише. Спремни смо да зауставимо све послове с Кином, иако ће нам то донети огромне компликације. Али ово што се догађа је далеко веће од бизниса", рекао је Сајмон.

Кинески Шенжен добио је домаћинство завршног турнира године за тенисерке до 2028. године, а ово такмичење је доласком у Кину удвостручило наградни фонд.

И Удружење тениских професионалаца (ПТПА) пружило је пуну подршку кинеској тенисерки Шуаји Пенг.

"Морамо да се ујединимо и изразимо вољу како бисмо преузели акцију. Осим ако се не докаже да је Шуаји Пенг добро. Не постоји ништа важније од здравља и сигурности тенисера", наводи се у саопштењу удружења чији је оснивач најбољи светски тенисер Новак Ђоковић.

Из удружења су запретили да ће преузети одређене акције ако не добију информације да је Пенг добро.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво