Зимоњић обећава нове титуле

Победник Отвореног првенства Енглеске у игри дублова српски тенисер Ненад Зимоњић изјавио је у градској Скупштини да му је титула у Вимблдону, освојена у пару са Канађанином Данијелом Нестором, "остварење животног сна".

"Жеља сваког тенисера је да освоји Вимблдон, јер је то највећи турнир у свету тениса. Пре мене, једини коме је то пошло за руком код нас био је председник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић", рекао је Зимоњић на конференцији за новинаре након пријема код вршиоца дужности градоначелника Београда Зорана Алимпића, који му је честитао на највећем успеху и пожелео још много трофеја у наставку каријере.

Најбољи дубл играч Србије, коме је титула у Вимблдону 21. у каријери, истакао је да би му било изузетно драго да "неко од насих играча " освоји четврти годишњи грен слем у Њујорку, како би се ове сезоне наставила доминација српског тениса у свету.

"Надам се да ће неко од нас освојити Отворено првенство САД и тако продужити низ који је започео Новак Ђоковић освајањем прве грен слем титуле у Аусттралији, а наставила Ана Ивановић победом на Ролан Гаросу", рекао је Зимоњић и истакао да је "будућност нашег тениса велика".

Освајач три грен слем титуле у конкуренцији мешовитих парова и учесник 19 финала, који тренутно заузима четврту позицију на ранг листи најбољих дубл тенисера света, напоменуо је да би у наставку каријере желео да напредује за још три мреста на ранг листи, односно да ускоро буде на првој позицији, коју тренутно заузима његов дубл партнер Нестор.

Зимоњић, кога у наставку сезоне чекају турнири у Торонту и Синсинатију, нагласио је да ће му посебна част бити учешће на Олимпуијскијм играма у Пекингу у пару са Ђоковићeм.

"Не могу да гарантујем медаљу, с обзиром да ће турнир бити изузетно тежак. Долазак су најавили асови попут Швајцарца Роџера Федерера који ће играти у пару са Станисласом Вавринком, као и Шпанац Рафаел Надал, Французи Анри Клемон и Михаел Љодра и многи други", рекао је Зимоњић.

Други дубл играч света у пару са Нестором подсетио је да му је до краја каријере највећи циљ освајање титуле у Дејвис купу.

"Имамо феноменалан тим. Уз Ђоковића, Јанка Типсаревића, Душана Вемића, Илију Бозољца, Виктора Троицког и мене мислим да можемо да освојимо 'салатару' у наредне две-три године", поручио је Зимоњић и додао да ће се трудити "да још дуго траје" у светском тенису.