Зимоњић и Нестор шампиони Вимблдона

Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор у финалу Вимблдона савладали су Јонаса Бјоркмана из Шведске и Кевина Улијета из Зимбабвеа, резултатом 3:1, по сетовима 7:6, 6:7, 6:3, 6:3.

У првом сету одигран је маратонски тај брејк, који је добио српско-канадски пар са 14:12. Узвратили су Улијет и Бјоркман у другом сету, али су у наставку потпуно доминирали Зимоњић и Нестор.

Ненаду Зимоњићу је ово 21. титула у каријери, али прва на гренд слем турнирима. Коначно је у четвртом финалу успео да стигне до највреднијег трофеја. И Данијел Нестор има два разлога за задовољство - први пут је тријумфовао на Вимблдону, а већ од понедељка постаће поново најбољи тенисер света у конкуренцији дублова.

Зимоњићу и Нестору, као шампионском дублу, припада новчана награда у износу од 230.000 фунти (око 300.000 еура).

Председник Владе Србије Војислав Коштуница честитао је тенисеру Ненаду Зимоњићу освајање Вимблдона у конкуренцији дублова. 

"Од свег срца вам честитам освајање прве гренд слем титуле у каријери. Постигли сте велики успех освојивши Вимблдон и обрадовали земљу", наводи се у честитки председника Владе Србије. Коштуница је Зимоњићу пожелео много успеха у даљим такмичењима.

Председник Србије Борис Тадић честитао је Ненаду Зимоњићу освајање титуле на тениском турниру Вимблдон у пару са Канађанином Данијелом Нестором. 

"Најискреније вам честитам на освајању тог престижног турнира. Сматра се да је Вимблдон светско првенство у тенису а ви сте тим трофејем још једном доказали да са правом припадате светском врху", наводи се у честитки.  Председник Тадић је Зимоњићу пожелео освајање још много трофеја у наставку каријере.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво