Читај ми!

Следи 58. ”Рафоле”: Ђоковић против Надала и традиције

Вероватно највеће ривалство модерног тениса које чине Србин Новак Ђоковић и Шпанац Рафаел Надал, добиће своју нову, 58. по реду епизоду у полуфиналу овогодишњег Ролан Гароса.

58. ”Рафоле”, односно окршај Рафе и Нолета биће уједно и борба за финале на другом гренд-слему сезоне.

У досадашњих 57 дуела два мајстора тениса Новак је славио један пут више - 29:28, с тим што је та предност у претходном периоду смањена јер је Надал добио последња два међусобна дуела (недавни у финалу Рима, те последњи на Ролан Гаросу у прошлогодишњем финалу).

Иако је Ђоковић (1) већ дуже време суверени владар и број један светског тениса, који је недавно ушао у историју као тенисер са највише недеља на врху АТП листе, против Надала (3) на Ролан Гаросу нико не може да се назове фаворитом, па чак ни да има било какву предност пред дуел са човеком који је турнир у Паризу освајао чак 13 пута!

Шљака у Булоњској шуми је без дилеме место где се Надал (нај)боље осећа и где је добио седам од осам одиграних дуела против Ђоковића, а једину победу Новак је славио 2015. у четвртфиналу, да би касније изгубио финале о Вавринке.

Од укупно 26 дуела који су играни на црвеној подлози шпански тенисер добио је 19.

Дакле, као ретко када Новак ће у неки меч ући са не много, али ипак са мањим шансама од противника, што ће он сасвим извесно узети и искористити као мотивацију и ресурс за додатну енергију на терену у покушају да избори меч за своју другу титулу на Отвореном првенству Француске, али и смањивање разлике у броју освојених гренд-слем титула (20:18 је за Надала).

Дуел Ђоковића и Надала на терену ”Филип Шатрије” на програму је у петак, највероватније у вечерњем термину, уз пренос на РТС-у.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво