Венус Вилијамс пети пут освојила Вимблдон

Венус Вилијамс у финалу Вимблдона победила млађу сестру Серену са 7:5, 6:4 и пети пут освојила титулу на Отвореном првенству Енглеске (2000, 2001, 2005, 2007, 2008).

Венус Вилијамс искористила је другу меч лопту и освојила 37. титулу у каријери (седма гренд слем титула). Њена млађа сестра Серена Вилијамс у Вимблдону је тријумфовала 2002. и 2003. године, али ће на нови успех морати да сачека бар још годину дана.

У финалу дублова сестре Вилијамс играће против Саманте Стосур и Лизе Рејмонд (САД). До сада су освојиле шест гренд слем титула у игри парова, од којих две на Вимблдону.

Венус Вилијамс је истакла да ће дати све од себе како би Серени помогла да освоји утешни трофеј у дублу у чијем ће им финалу противнице бити земљакиња Лиза Рејмонд и Аустралијанка Саманта Стосур.

"Серена заслужује трофеј, тако да ћу се у финалу дубла трудити још више", казала је Венус Вилијамс, којој је победа на Вимблдону донела и чек на 947.000 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво