Читај ми!

Наоми Осака пред дисквалификацијом са Ролан Гароса

Јапанску тенисерку Наоми Осаку казнио је организатор турнира у Паризу са 15.000 долара јер није изашла на конференцију за новинаре после победе у првом колу. Другој играчици света прети и дисквалификација са турнира уколико настави да избегава контакте са медијима, истакли су организатори.

Јапанска тенисерка Наоми Осака је пре две недеље најавила да током трајања турнира у Паризу жели да сачува "ментално здравље", па не жели да прича за медије и да неће одлазити на конференције.

После победе у првом колу над Румунком Патрицијом Марије Тиг, остала је доследна и није изашла пред представнике медија, а дала је кратку изјаву на самом терену.

Организатори су одмах реаговали опоменом и новчаном казном од 15.000 долара уз саопштење да, ако не промени одлуку, може бити и дисквалификована са турнира.

„Суштински елемент правила гренд слем турнира је одговорност учесника да сарађују са медијима, без обзира на резултат свог меча. Та одговорност доноси добро за овај спорт, као и за навијаче, али и за такмичаре лично.

Саветовали смо Наоми Осаку да се излаже могућим даљим последицама ако настави да игнорише своје обавезе према медијима.

Као што се подразумева, понављање тог пропуста повлачи са собом и жешће казне, укључујући избацивање са турнира и активирање истраге која би могла да доведе и до оштријих санкција и до суспензија са будућих гренд слем догађаја.

Правила постоје да би било осигурано да сви играчи добију исти третман", саопштили су организатори Отвореног првенства Француске.

У другом колу Наоми Осака играће са Аном Богдан из Румуније, која је на старту била боља од Елизабете Кокјарето.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се