Читај ми!

Карацев осетио моћ броја један, Ђоковић у финалу Аустралијан опена

Новак Ђоковић савладао Руса Аслана Карацева са 3:0, по сетовима 6:3, 6:4, 6:2, и пласирао се у финале Аустралијан опена. У борби за своју девету титулу на овом турниру наш тенисер ће играти са бољим из дуела Циципаса и Медведева.

Карацев се трудио да буде равноправан ривал, колико год му је то полазило за руком. Када је наш тенисер почео да "чита "сервис противника, ствари су дошле на своје место. Новак је успоставио доминацију, његове лоптице су имале "очи".

Погађао је линије и игра противника се полако распадала. Рус је покушавао да парира, ипак недостаје му још много искуства да би озбиљније запретио Ђоковићу. Свакако је имао шта да научи у овом дуелу. Направио је два брејка, показао се у добром светлу и завршио своје бајковито учешће.

Противник је пружио сјајан отпор броју један. Ипак, то није било довољно за бољи резултат против изузетно расположеног Новака. Рус се изборио за частан пораз и показао зашто је стигао до полуфинала у свом дебитантском наступу на гренд слем турниру.

Равноправна борба водила се све до резултата 3:3 у првом сету. Тада је наш ас појачао и уз један брејк везао наредна три гема и освојио први сет са 6:3.

У другом сету доминирао је наш тенисер. Ђоковић је уз два брејка стигао до 5:1. Карацев одговара, враћа један брејк и прилази на 5:4. Новак није дозволио да се сет продужи, изборио се новим брејк лоптама, освојио свој сервис и решио други сет у своју корист са 6:4.

На старту трећег сета Новак је одузео сервис противнику. Узвратио је Карацев и одмах вратио брејк. То је изгледа "наљутило" нашег аса, који поново осваја брејк предности – 3:2.

Уз још један брејк наш тенисер везује још три гема и асом број 17 ставља тачку на овај дуел – 6:2 у трећем сету.

Овако је протекао полуфинални дуел.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво