Надал: Вердаско заслужио финале колико и ја

Најбољи тенисер света Рафаел Надал истакао је да је пресрећан због данашње победе над земљаком Фернандом Вердаском и оценио да је у полуфиналу Отвореног првенства Аустралије играо један од најбољих мечева у каријери.

"Више осећам срећу него умор", рекао је Надал, после победе од 3:2 (6:7, 6:4, 7:6, 6:7, 6:4).

Надалу је за победу било потребно пет сати и 14 минута игре, па је његов дуел са Вердаском био је најдужи икад на гренд слему у Мелбурну. Претходни рекорд постављен је 1991. године у сусрету Бориса Бекера и Омара Кампорезеа - пет сати и 11 минута.

Надал ће се за прву титулу Аустралијан Опена у недељу борити са Роџером Федерером из Швајцарске.

"Сигурно ће бити тешко, против Роџера је увек тако", оценио је Надал, који је добио свих шест досадашњих дуела са Вердаском.

Меч са Вердаском Надалу је једини у досадашњем току гренд слема у Мелбурну на коме је изгубио сет.

"Надал све стиже. Када играте против њега за поен морате да се борите три или четири пута више него у дуелима са било којим другим играчем", навео је Вердаско.

"Тужан сам, иако сам свестан да треба да будем поносан на учинак на овом турниру, а посебно због данашњег меча. Био је ово одличан меч, али... већ раније сам рекао да је Рафа најбољи када се игра на пет сетова", додао је 14. носилац у Мелбурну.

Вердаско је на претходном сусрету са Надалом, на Ролан Гаросу 2008. године, освојио само три гема, али је овај пут пружио много већи отпор.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи