Надал после више од пет сати обезбедио финале АО

Први тенисер света Шпанац Рафел Надал пласирао се у финале Отвореног првенства Аустралије, пошто је у полуфиналу после пет сати и 14 минута победио сународника Фернанда Вердаска резултатом 6:7(4:7), 6:4, 7:6(7:2), 6:7(1:7), 6:4.

Надалу ће то бити прво финале турнира у Мелбурну у каријери, а играће против другог тенисера света Швајцарца Роџера Федерера.

Полуфинални меч између првог и 14. носиоца трајао је пет сати и 14 минута. Надал је освојио укупно 193 поена, а Вердаско поен мање. Међутим, 15. тенисер света је забележио 95 "винер" удараца а Надал 52. Вердаско је, ипак, направио много више грешака 76, док је први тенисер света направио свега 25.

У првом сету тенисери су играли веома сигурно на свој сервис. Надал је пропустио да искористи две, а Вердаско једну брејк лопту. Ипак, у тај брејку Вердаско, који је забележио чак 25 "винер" удараца у овом делу меча, успео је да одузме сервис противнику и да тријумфује са 7:4.

Други сет донео је бољу игру првог носиоца Надала, коме је и само једна од пет искоришћених брејк лопти била довољна да сет добије са 6:4.

За разлику од прва два сета, у трећем су виђена чак четири брејка, по два на обе стране. Вердаско је поново имао велики број "винер" удараца, али му је Надал на почетку тај-брејка одузео сервис и неочекивано лако славио са 7:2.

Четврти сет протекао је без иједне шансе за брејк, пошто су обојица тенисера веома ретко грешила приликом свог сервиса. У тај брејку, међутим, на терену је постојао само један играч - Вердаско. Он је играо убедљиво и сигурно, што му је донело недостижну предност од 6:0, а до краја сета дозволио је противнику да освоји још само један поен.

У петом сету играчи су били сигурни приликом свог сервиса, иако је Надал у другом и шестом гему имао неколико брејк прилика. Међутим, први тенсиер света је у 10. гему успео да искористи трећу меч лопту, након што је Вердаско направио четврту двоструку сервис грешку у мечу.

Турнир у Мелбурну игра се за укупни наградни фонд од 23.140.000 аустралијских долара.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи