Читај ми!

Новак није издржао, снага ума на Тимовој страни за финале Лондона

Доминик Тим је савладао Новака Ђоковића са 2:1, по сетовима 7:5, 6:7, 7:6, и пласирао се у финале завршног турнира у Лондону. У борби за трофеј играће са бољим из дуела Медведев – Надал.

Сјајан темпо наметнули су тенисери од самог почетка меча. Пораз није био опција. Рововска борба претворила се у игру нерава. Сваки поен је морао да се поштено заради. Само милиметар попуштања значио је губитак и предност за противника. Недостајала је само публика да својим присуством увелича овај спектакуларни меч. Све је било на испиту, физичка и ментална снага, тактика, на крају Ђоковић није издржао, спасао је четири меч-лопте у тај-брејку другог сета. У тај-брејку одлучујућег сета одлично је кренуо, али је противник имао одговор и решио је меч у своју корист.

Равноправна борба од старта дуела, оба тенисера су чекала грешку противника. Стрпљиво су градили поене. Виђено је неколико сјајних потеза. Једину брејк шансу у сету имао је Тим у 11. гему, када је успео да одузме сервис нашем тенисеру и стекне брејк предности.

У наредном гему Аустријанац је био сигуран на свој сервис и решио је први сет у своју корист – 7:5.

Слична слика и у другом сету. Поново су оба тенисера сјајно сервирала. И опет је Тим освојио брејк прилику, овога пута у петом гему. Новак је успео да се извуче и освоји гем.

У осмом гему и Новак је први пут освојио брејк лопту на мечу. Тим је уз мало среће одбио напад, и освојио гем, 4:4. Настављено је надмудривање. Ђоковић је имао две везане брејк и сет лопте у 12. гему, међутим, Тим је успео да се извуче па је сет решен у тај-брејку.

Прави трилер у тај-брејку. Оба тенисера су пропустила по неколико шанси, Тим меч-лопти, а Новак сет-лопти. На крају више менталне снаге је имао наш ас и освојио је овај период са 12:10.

Одлучујући сет донео је још жешћи темпо. Оба тенисера су сјано сервирала, али и поред тога, морали су да се помуче за сваки поен. Није виђена ниједна брејк прилика па је меч решен у тај-брејку.

Сјано је кренуо Новак уз два мини-брејка повео је са 4:0. Међутим, тада је Тим кренуо жестоко и везао шест поена. Другу меч-лопту на свој сервис је искористио за 7:5 у тај-брејку.

Овако је протекао меч.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво