Селектор Аустралије: Докићева може до трофеја

Селектор ФЕД куп репрезентације Аустралије Дејвид Тејлор изјавио је да Јелена Докић може да освоји Отворено првенство Аустралије у Мелбурну.

"Сада је све могуће. Премашила је сва очекивања и то је, на неки начин, скинуло притисак са ње. Ипак, у последњем мечу видело се да га је сама себи створила, а то је последица победа на почетку турнира у Мелбурну", рекао је Тејлор и додао да је Докићева досадашњом игром у Мелбурну доказала да може да парира трећој играчици света Динари Сафини у четвртфиналу.

"Јелена има сјајну бекхенд дијагоналу. Мора да води рачуна о свом форхенду, да га игра са више самопоуздања, али и да поправи сервис".

Тејлор је истакао да Сафина игра агресивно, поготово када враћа други сервис противнице.

"Динара игра заиста агресивно, поготово на други сервис противнице. Такође и сервира са много више самопоуздања од Јелене. Ако Јелена буде имала добар проценат првог сервиса, од 60 или 70 одсто, има шансе да победи. Уосталом, она је умела да победи и много веће играчице... додуше, то је било давно", рекао је он.

Сафина победом у Мелбурну има шансу за освајање првог места на WТА листи, што би, према Тејлоровим речима, могао за њу да буде додатни притисак.

"Велики је притисак на њој. Ако Јелена победи, то ће бити сјајно. Опет, и ако изгуби - неће бити лоше. Ако Рускиња буде стално размишљала о првом месту, а не о мечу, то ће дефинитивно бити шанса за Јелену", објаснио је Тејлор.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво