Ђоковић: Било је тешко

Новак Ђоковић забележио је још једну сигурну победу на Отвореном првенству Аустралије, а после меча против Маркоса Багдатиса изјавио је да је до успеха било много теже доћи него што би могло да се закључи из резултата - 6:1, 7:6, 6:7, 6:2.

"Велико је олакшање проћи и четврту препреку. Имао сам доста среће што сам овако лако прошао кроз четврти сет, јер је веома лако све могло да се окрене на другу страну. Резултат не одржава реално оно што се дешавало на терену. Када са Багдатисом на овој подлози уђете у дугу размену удараца, он је један од најтежих противника на свету", рекао је Ђоковић.

Након што је српски тенисер лако добио први сет за само 25 минута, уследила су два крајње неизвесна у којима су обојица противника успела да добију по један тај брејк. У четвртом сету Ђоковић је на старту направио брејк и "сломио" Багдатиса.

"Са сваком победом стичем све више самопуздања, што је веома важно, јер сам на турнирима пре овог имао доста проблема. Сада сам на терену много јачи и ментално и физички и надам се да ћу на исти начин наставити и у четврттиналу против Ендија Родика", рекао је Ђоковић.

Данасњи дуел заврсен је нешто пре пола три ујутро по локалном времену, а занимљиво је да је Багдатис прошле године на истом терену дочекао зору. Његов меч против Лејтона Хјуита окончан је у 4,34 и то је најкасније завршени меч у исторјии грен слем турнира.

"Није, наравно, лако играти до зоре, али и то је део нашег посла. Наступом на овом турниру сам ипак задовољан, јер сам последњих седам месеци протекле сезоне пропустио због повреде и видело се да ми недостаје самопоуздање. Циљ ми је био да у Мелбурну дочекам другу седмицу и у томе сам успео, јер смо завршили у пола три", нашалио се Багдатис.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи