Украјинска тенисерка подржала Ђоковића: Имаш велику душу и велики си човек

Украјинска тенисерка Дајана Јастремска подржала је Новака Ђоковића објавивши опширан текст на друштвеним мрежама. На крају врло емотивног текста, у коме износи и своја искуства са тренутном ситуацијом, навела је: „Новаче, имаш велику душу и велики си човек“.

Дајана Јастремска, једна од најперспективнијих тенисерки данашњице, објавила је врло емотиван и опширан текст на друштвеним мрежама у коме је пружила безрезервну подршку Новаку Ђоковићу сматрајући да је безразложно изложен бројним критикама.

"Сваки тенисер је за ову годину имао планове, аспирације и циљеве. Сигурна сам да је свако од нас имао следећа питања у глави: 'Када ћемо почети да играмо и да дајемо људима радост и инспирацију?' и 'Када ћемо напокон моћи да радимо своју омиљену ствар?' Узнемирена сам свиме што је изникло око организације Адриа Тура у Србији. Организатори и играчи нашли су се под огромним притиском, а испушта се из вида да је такмичење организовано у складу са правилима земље. Да сам имала прилику да направим исти такав турнир, не бих оклевала ни секунде.", наводи Јастремска, а потом наводи своја искуства у хумантарном раду.

"Руководећа сам у 'Дија' хуманитарној организацији која је директно помагала људима током пандемије, направила сам видео да помогнем људима да се едукују у вези са вирусом. Знам да је ова претња озбиљна и невидљива, што је чини опасном. Ипак, такође сам савршено свесна да живимо у доба слободе где свако може да доноси своје одлуке и да постане ко год хоће. Не бих била тенисерка да се та слобода није десила мени пре 29 година, слобода и независност налажу да свако буде одговоран за себе и своје поступке. Сви имају избор и личну одговорност, у овој ситуацији сви могу да се заразе. Ризик је присутан у свакодневном животу - на улици, у парку, продавници, ресторану, на плажи или ноћном клубу. Мука ми је и повраћа ми се када видим кроз шта Новак пролази. Сва кривица сваљена је на особу која је само желела да донесе радост и позитивне емоције људима. И то се догађа баш у тренутку када сви у мојој земљи као да су одједном заборавили на карантин. И сада, уместо речи и енергије подршке у његовој борби са болешћу, све што добија јесте критика. Сви као да заборављају колико је дао у борби против пандемије и колико је генерално урадио за развој тениса."

Дајана Јастремска, 25. тенисерка света која за собом има три ВТА титуле на крају истиче безрезервну подршку најбољем тенисеру света.

"Сигурна сам да организатори турнира нису желели да се цео хаос догоди, али јесте. Сви смо добили ово искуство да размотримо пре следећих догађаја, и играчи и навијачи. Желим Новаку и његовој породици брз опоравак. Новаче, имаш велику душу и велики си човек."
 

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво