Отказан Адрија тур, нема настављања у Сарајеву и Бањалуци

Након састанка свих чланова Организационог одбора Адрија тура донета је одлука да се турнир не наставља, као и да неће бити одржан у Бањалуци, нити у Сарајеву.

Адрија тур у Задру прекинут је пред финални меч, јер се сазнало да је бугарски тенисер Григор Димитров заражен коронавирусом. Турнир се неће наставити, а такође неће бити одиграни мечеви у Сарајеву и Бањалуци.

"Изузетно нам је жао што морамо да прекинемо организацију тениских турнира у Бањалуци и Сарајеву. Радовали смо се да публика која дуго година чека врхунске асове, коначно види уживо Новака Ђоковића и друге тенисере, као и да играњем у овим градовима омогућимо промоцију спорта и финансијску подршку локалним играчима. Нажалост, због свих догађаја последњих дана донели смо одлуку да је сада најважније да се епидемиолошка ситуација стабилизује, као и да се сви опораве" изјавио је директор турнира Ђорђе Ђоковић.

Поред Димитрова, заражени су и Новак Ђоковић, Виктор Троицки, Борна Ћорић и тренери српског и бугарског играча, док су Марин Чилић, Андреј Рубљов, Саша Зверев и Горан Иванишевић имали негативан резултат на тесту.

"Захваљујемо се свим учесницима из Тениског савеза Републике Српске, града Сарајева, свима који су претходних дана вредно радили на припреми ових догађаја. Ценимо то и остајемо пријатељи, а надамо се да ћемо нашу идеју спровести у дело, чим се за то стекну услови", додао је Новаков млађи брат.

Ђорђе Ђоковић је на крају подсетио да је идеја Адрија тура била хуманитарног карактера, са циљем да се омогући зарада играчима из региона, помогне хуманитарним организацијама и да се промовишу добре вредности.

"Остајемо сада усмерени на подршку свима онима који су инфицирани коронавирусом са жељом да се што пре опораве", истичу из организационог одбора.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво