Да ли је Димитров стварно крио симптоме током Адрија тура?

Бугарски тенисер Григор Димитров заразио се коронавирусом током Адрија тура и на друштвеним мрежама обелоданио да је тест на ковид 19 био позитиван, непосредно пред финале турнира у Задру у којем је требало да играју Новак Ђоковић и Андреј Рубљов.

Димитров је током наступа у Београду и Задру био у директном контакту са Ђоковићем и многим тенисерима, због чега су челници турнеје одлучили да одложе финале.

После тестирања, потврђено је да су заражени још Виктори Троицки, Борна Ћорић и тренери српског и бугарског играча, док су Марин Чилић, Андреј Рубљов, Саша Зверев и Горан Иванишевић имали негативан резултат на тесту.

Међутим, извори блиски организаторима Адрија тура саопштили су да је Димитров имао симптоме ковида 19 и током такмичења у Задру, где је учествовао на турниру, као и у многим другим садржајима.

Претходно је био у Београду, потом накратко боравио у Бугарској, да би осетио потешкоће од доласка у Хрватску. Наводно је од почетка турнира осетио малаксалост и слабост, одиграо је тако један меч и изгубио га од Ћорића са 4:1, 4:1, пре него што је одустао под изговором да има повреду лакта.

Два пута је одбио да се тестира, одбио и да испуни одређене медијске обавезеправдајући се болом у лакту, али је након одустајања отишао у Монте Карло, где је потврђено да је заражен.

Одлучио је да јавности саопшти ситуацију на друштвеним мрежама, непосредно пред финале Задра, које је потом отказано, а његов агент Георги Стоименов, који је такође покупио вирус, признао је да су направљене "неке грешке".

"Направили смо грешке и нисмо довољно задржали дисциплину", рекао је Стоименов.

"Григор је веома погођен свиме што се десило."

Тренутно 19. играч на АТП ранг-листи је у Београду учествовао у егзибиционој фудбалској утакмици, са колегама се проводио у познатим престоничким локалима, али је можда и највећу грешку направио, ако је истина да је осећао симптоме како наводе из организације турнира, што их није пријавио на време.

"Већ јуче није осећао симптоме. Био је уморан и имао температуру пред свој меч. Када је одиграо меч ујтру, требало је још један поподне, али није био у стању. Тада је одлучио да се врати у Монако и да оде на преглед код доктора. Испоставило се да је ковид 19, на који до тада нисмо сумњали", додао је Стоименов.

На друштвеним мрежама појавили су се и снимци који подстичу сумњу да је можда и био свестан ситуације у којој се налази, али је ипак играо, попут оног када није желео класично да се рукује са Ћорићем по губитку меча.

Директор Адрија тура Ђорђе Ђоковић је у јутарњем програму ТВ Прва навео да "Димитров није осећао симптоме и, да су постојале било какве индиције да је болестан, он би био тестиран на коронавирус".

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво