Победа Ђоковића, пораз Типсаревића и Троицког

Новак Ђоковић у 2. колу Гренд слем турнира у Мелбурну савладао је Жеремија Шардија са 3:0 у сетовима. Јанко Типсаревић и Виктор Троицки завршили су такмичење на Аустралијан Опену. Јанко је изгубио од Хрвата Марина Чилића са 3:1, а Троицки од Шпанца Томија Робреда са 3:0.

Новак Ђоковић први сет српски тенисер освојио је против Жеремија Шардија са 7:5. У одлучујућем 12. гему искористио је брејк лопту на сервис Француза и стекао је резултатску и психолошку предност.

Други сет лако је припао српском асу са 6:1.

Новак је био незадржив и у наставку меча. Начинио је два брејка на старту трећег сета, а лако је освајао свој сервис и повео је са 4:0. Иако је при резултати 5:2 изгубио гем на свој сервис, већ у наредном је начинио брејк и завршио овај дуел резултатом 6:3.

Ђоковић ће у трећем колу играти против тенисера САД Амера Делића који је савладао Француза Пол Анри Матјуа 3:2.

Марин Чилић повео је са 2:0 у сетовима против Типсаревића (6:2, 6:3). Јанко је узвратио у трећем периоду, који је решио у своју корист са 6:4.

Специјалиста за тај-брејк Типсаревић ипак није успео да изједначи резултат и стигне до петог сета. 

У четвртом сету Марин Чилић био је бољи од Типсаревића. Повео је са 4:2 и успео до краја да сачува предност. Јанко је смањио освојио још само један гем. Било је 6:3 за Чилића, који се пласирао у 3. коло. 

Виктор Троицки није успео да се одупре фаворизованом Томију Робреду. Било је 3:0 за Шпанца.

Наш представник изгубио је први сет са 6:1.

Робредо је и другом делу игре одмах начинио брејк и принудио Троицког да јури резултат. На крају је било 6:3.

Троицки је током трећег сета губио гемове на свој сервис, док је његов ривал био веома сигуран. Убедљивих 6:0 за Робреда говори о односу снага на терену.  

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво