Ђоковић окупља тениске асове на турниру у Београду

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић организовао је окупљање врхунских тенисера на регионалној серији турнира под називом „Адриа тур“ која ће почети у Београду. Планирано је да се турнири играју од 13. јуна до 5. јула у Београду, Задру, Црној Гори, Бањалуци и Сарајеву. Турниру у Београду претходиће турнир Тениског савеза Србије који је обезбедио наградни фонд уз помоћ Новака Ђоковића.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић окупио је врхунске асове белог спорта који ће да се представе публици на регионалној серији турнира "Адриа тур" (Adria Tour) од 13. јуна до 5. јула.

У организацији нашег шампиона, који управо данас прославља свој 33. рођендан, "Адриа тур" ће бити одржан у градовима широм Балкана, а први турнир одржава се у Београду, на теренима ТЦ "Новак" (13/14. јун), да би се потом преселио у Задар (20/21. јун), затим у Црну Гору (27/28. јун) и Бањалуку (3/4. јул). Уз то, планиран је и одлазак у Сарајево, у недељу, 5. јула где ће Новак и Дамир Џумхур одиграти егзибициони меч.

Поред Ђоковића, који ће играти све турнире, највећа звезда ове спортске манифестације биће 26-годишњи Аустријанац Доминик Тим, трећи тенисер планете, троструки гренд слем финалиста, освајач 16 АТП пехара, укључујући и један из Мастерс 1000 серије у Индијан Велсу.

Учешће на "Адриа туру" потврдио је и Бугарин Григор Димитров, тенисер коме је трећа позиција на ранг-листи била најбољи пласман, а тренутно је 19. играч на свету. У каријери је до сада освојио осам титула у синглу, и један је од најквалитетнијих такмичара са ових простора.

Од домаћих играча, играће и Виктор Троицки, члан златне српске генерације из 2010. која је освојила Дејвис куп, али је у екипним такмичењима за нашу земљу освајао и АТП куп ове године, као и Светски куп 2009. и 2012. године. Највеће успехе остваривао је 2011. када се попео на 12. позицију ранг-листе. Освојио је три титуле у синглу до сада, Куп Кремља и два трофеја у Сиднеју.

Још великих имена из Европе најавило је долазак на добротворни турнир који је осмишљен како би се прикупила средства за хуманитарне пројекте широм региона, међу којима су и програми Фондације "Новак Ђоковић" за програме раног развоја и образовања деце. Уједно, жеља организатора је да се помогне тенисерима да се врате у форму и такмичарски ритам услед ситуације са коронавирусом.

Систем који ће се примењивати је "раунд робин", што значи да ће свако играти са сваким у две групе које чине по четири играча. Конкретно, у суботу ће сваки тенисер имати по два меча, а у недељу још један меч у групи, да би се потом играло финале између двојице најбољих. Предвиђено је да се игра на два добијена сета, до четири гема.

У случају да буде омогућено присуство публике, улазнице ће моћи да се обезбеде за две сесије по дану, а термини ће бити накнадно објављени. Програм ће бити употпуњен и дубловима са познатим личностима, као и тениским манифестацијама за децу. Сви мечеви биће преношени на каналима ТВ Спортклуб, а слике из региона ће ићи и широм света.

Спортском спектаклу "Адриа тур" у Београду претходиће турнир Тениског савеза Србије, у уобичајеном формату од квалификација, које почињу у понедељак, до финала које ће бити одржано у петак. Тај турнир се игра за наградни фонд који је ТСС већ издвојио уз помоћ Новака Ђоковића.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво