Сестре Вилијамс поносне због инаугурације Барака Обаме

Америчке тенисерке Венус и Серена Вилијамс изјавиле су у Мелбурну да их инаугурација новог председника САД Барака Обаме чини веома поносним.

Сестре Вилијамс, две најпознатије Афро-американке међу тенисеркама, које се тренутно такмиче на Отвореном првенству Аустралије, изјавиле су да су веома узбуђене пред инаугурацију првог црног председника у историји САД.

"То је невероватан тренутак у америчкој историји. Јутрос сам, пре него што сам изашла на терен, гледала припреме на телевизији и најежила сам се", казала је Серена, млађа од сестара Вилијамс.

"Фантастично је то што у Америци можемо да имамо црног председника и што разлике не представљају проблем. Кроз историју смо имали доста сукоба на расној основи. Наши родитељу су одрасли на југу, па знају како је то", рекла је старија сестра Венус.

Иако су узбуђење због инаугурације Обаме, ниједна од сестара није гласала на председничким изборима прошле године, због верских уверења. Сестре Вилијамс припадају Јеховиним сведоцима, који својим верницима забрањују гласање.

"Трудим се да останем политички неутрална и да се не бавим великим светским темама. Васпитавана сам као Јеховин сведок, али са друге стране сам и црнкиња и слагала бих ако кажем да ме не занима то што се тренутно дешава", објаснила је Серена.

Обе сестре Вилијамс неће, међутим, бити у прилици да гледају инаугурацију Обаме, због временске разлике и обавеза на турниру у Мелбурну.

"Велики сам поштовала Афро-америчке историје.. Желим да сазнам што више о својим коренима како бих постала боља особа. Погледајте само кроз шта смо прошли, зато је невероватно ово што се дешава.

Верујем да смо Венус и ја такође отворили многа врата, пошто смо прве Афро-американке које су освојиле толико трофеја у тенису", закључила је Серена Вилијамс.

Сестре Вилијамс у досадашњој каријери освојиле су укупно 16 титула на грен слем турнирима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво