Какво изненађење припремају Ђоковић и Иванишевић за регион

Некадашњи хрватски тенисер Горан Иванишевић открио да са најбољим тенисером света, Новаком Ђоковићем, ради на покретању регионалних мини-турнира.

Сарадник најбољег тенисера света је открио да се размишља о организовању турнира по региону.

"Размишљали смо у серији мини-турнира - Србија, Хрватска, Словенија и БиХ. То би био озбиљан тим играча. Ради се на томе. Можда ће бити нешто овде (у Хрватској), тамо (у Србији) ће бити сигурно. Видећемо како ће бити са путовањима, границама, изолацијама. Надам се да ће тако нешто профункционисати у јуну, јулу", открио је Иванишевић за ХРТ.

Ова идеја потиче из тога што ће путовања по свету бити немогућа, а на "локалном" нивоу изводљива, па би овакви турнири помогли тенисерима да одрже форму.

Иванишевић је објаснио због чега је ова ситуација тешко пала свим спортистима. 

"Спортистима је најгоре - здрав си, хоћеш да се бавиш спортом, а не можеш... Нико није био припремљен за овакву ситуацију. Надам се да ћемо из овога изаћи као паметнији и бољи људи, али је питање кад", објаснио је Иванишевић.

Он је оценио да би тенис, у пуном капацитету, могао да се врати тек следеће године.

"Моја најоптимистичнија процена је пролеће следеће године. Чуо сам да се размишља о померању Аустралијан Опена за март. Тенис какав смо памтили нема шансе да буде пре Ролан Гароса или Вимблдона следеће године", рекао је Иванишевић.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво