Победе свих српских представника у Мелбурну

Петоро српских представника на Отвореном првенству Аустралије у тенису успешно је почело такмичење у Мелбурну.

Актуелни шампион Аустралијен опена у мушкој конкуренцији Новак Ђоковић, који је постављен за трећег носиоца, победио је 220. тенисера света Андреу Стопинија из Италије са 3:0 (6:2, 6:2, 7:5).

Ђоковић ће у другом колу турнира први пут играти са 68. тенисером света Жеремијем Шардијем из Француске. Шарди је на старту првог гренд слема сезоне елиминисао 101. играча на АТП листи Маркоса Данијела из Бразила - 3:0 (6:4, 6:4, 6:1).

Победу у мушком синглу остварио је и Виктор Троицки, који је елиминисао 99. тенисера света Алберта Мартина из Шпаније победивши га са 3:1 (6:3, 3:6, 6:2, 6:4). Наредни противник 53. тенисера света биће 21. носилац у Мелбурну Томи Робредо из Шпаније. Робредо је победио 69. тенисера света Бобија Рејнолдса из САД са 3:0 (6:2, 7:5, 6:1).

Сигурне су биле и обе српске представнице у женском синглу. 

Најбоља тенисерка света и прошлогодишња полуфиналисткиња Отвореног првенства Аустралије Јелена Јанковић убедљиво је победила 104. играчицу на WТА листи Ивон Мојсбургер из Аустрије са 2:0 (6:1, 6:3).

Јанковићева, први носилац турнира, у другом колу играће са 110. тенисерком света Кирстен Флипкенс из Белгије, коју је савладала 2006. године на Отвореном првенству САД. Белгијанка је у првом колу елиминисала Росану де лос Риос из Парагваја са 2:0 (6:3, 6:2).

Прошлогодишња финалисткиња гренд слема у Мелбурну Ана Ивановић савладала је 107. тенисерку света Јулију Гергес из Немачке, такође са 2:0 (7:5, 6:3).

Ивановићева, пета тенисерка света, у наредном колу састаће се са Албертом Бријанти из Италије, тренутно 169. играчицом на WТА листи. Бријантијева је претходно изненадила 77. тенисерку света Јанину Викмајер из Белгије победивши је са 2:0 (6:4, 6:2).

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у друго коло Отвореног првенства Аустралије пошто је савладао Шпанца Оскара Ернандеса са 4:6, 6:1, 6:3, 4:6, 6:0.

Противник Типсаревићу у наредној рунди првог овогодишњег гренд слем турнира биће хрватски представник Марин Чилић који је јутрос елиминисао Јужноафриканца Кевина Андерсона са 6:3, 6:2, 6:7 (4-7), 6:3.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво