Дубл донео победу Србији и пласман у плеј-оф

Александра Крунић и Нина Стојановић победиле су Словеначки дубл Кају Јуван и Тамару Зидансек са 2:0 по сетовима 6:4, 6:4 и обезбедиле победу у дуелу и пласман у плеј-оф. Победник плеј-офа ће имати прилику да се у квалификацијама бори за финални турнир ФЕД купа 2021. године.

Прво је Олга Даниловић поражена у првом мечу, да би Нина Стојановић надиграла ривалку и донела изједначење. Потом је Нина у пару са Александром Крунић поново изашла на терен и њих две су успеле да надиграју Словенке и обезбеде победу Србије.

У првом сету кључан је био пети гем, када су наше тенисерке успеле да одузму сервис противницама. Наставиле су да притискају сервис противница и у деветом гему пропустиле три сет лопте на сервис Словенки. Ипак, већ у наредном гему на свој сервис решавају сет у своју корист - 6:4.

Велика борба у другом сету. У другом гему Словенке долазе до брејка предности. Наше тенисерке узвраћају истом мером у наредном гему. Уследио је миран период игре у коме су оба дубла била сигурна на свој сервис. У седмом гему наше тенисерке одузимају сервис противницама, међутим сада Словенке одмах узвраћају и поново је било изједначено 4:4.

Наредни гем је био пресудан, поново су наше девојке притисле сервис противница, освојиле три везане брејк шансе, искористиле прву и поново дошле до брејка предности. Потом су лако освојиле свој сервис иставиле тачку на овај сет и меч - 6:4.

Победом, Србија се пласирала у плеј-оф, који је на програму 17. и 18. априла 2020. Победник плеј офа у априлу обезбеђује пласман у квалификације за Светску групу које су на програму фебруара 2021.

Победник квалификација (фебруара 2021) остварује пласман на финални турнир Светске групе 2021. који је на програму у априлу 2021. у Будимпешти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво