"Јурећи за Федерером и Надалом, Новак је постао први гренд слем шампион у три декаде"

Амерички Си-Ен-Ен је у тексу о победи Новака Ðоковића на Аустралијан опену оценио да је српски тенисер, иако узнемирен и болестан, успео да освоји турнир осми пут и тако ривале из "велике тројке" добије на један начин.

"Јурећи за Роџером Федерером и Рафаелом Надалом већи део каријере, Ђоковић је постао први човек у Опен ери који је освајао гренд слемове у три различите декаде, тако што је победио снажног ударача Доминика Тима са 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 у незаборавном финалу које је трајало три сата и 59 минута", пише Си-Ен-Ен.

Како се наводи, Србин додаје да никада није изгубио финале у Мелбурну и сада има 17 трофеја са највећих турнира, што га је приближило Надалу на два и Федереру на три.

"У овој фази каријере, гренд слемове највише ценим. Они су мој приоритет. Пре него што сезона почне покушавам да поставим форму за ове догађаје, како бих био најбољи", рекао је Ђоковић.

Амерички медиј додаје и да би ово финале могло да се памти и по Новаковом сукобу са судијом у другом сету, када га је главни арбитар опоменуо да прави дуге паузе пред сервирање, а затим му одузео први сервис.

Ђоковић је након тога потапшао судију по нози док је ишао ка столици и након што је сео рекао му да је сада постао познат. Ипак, судија га није казнио због контакта, чиме је спречио ескалацију ситуације.

Си-Ен-Ен наводи да је наш ас непоражен од почетка сезоне и подсећа да је Србија освојила прво издање АТП купа, а Ђоковић добио тада можда и најгласнију подршку откако се бави тенисом.

"Увек је и желео да буде вољен, Федерер и Надал му у томе беже, а жеља му се испунила", пише Си-Ен-Ен.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво